0
Odbojka

EP ZA ODBOJKAŠICE: Nova medalja za srpski sport, odbojkašice osvojile bronzu

Objavljeno: 04.10.15 u 15:22

Ženska odbojkaška reprzentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje se održava u Belgiji i Holandiji pošto je u meču za treće mesto, odigranom u Roterdamu, savladala selekciju Turske sa 3:0, po setovima 25:19, 25:17, 25:18, posle jednog sata i 15 minuta igre.

Od samog starta meča bilo je jasno da su naše devojke daleko bolji tim i da su u ovaj meč ušle sa većim motivom da se kući vrate sa medaljom, makar ona bila i bronzana odnosno za razliku od nekih drugih one nisu pale psihički posle sinoćnjeg poraza od Rusije.

Odlično je igrom naše selekcije dirigovala Maja Ognjenović čije su lopte u poene uglavnom pretvarale Tijana Bošković i Milena Rašić, a odlične u napadu su bile i Brankica Mihajlović odnosno Stefana Veljković.

Nakon lako osvojenog prvog seta, malo ko se nadao da će drugi još lakše biti rešen u našu korist. Turkinje su se malo probudile u trećem, uspele su da na drugi tehnički tajm-aut odu sa samo dva poena zaostatka, potom smanje i na minus jedan ali to je bilo sve. Usledila je nova serija od četiri poena reprezentacije Srbije nakon koje nije bilo povratka Turkinjama.

U finalu Evropskog prvenstva od 17 sati igraće domaća selekcija Holandije i reprezenztacija Rusije.

Osvajanjem srebrne medalje na Svetskom kupu naša ženska odbojkaška reprezentacije je još ranije obezbedila plasman na Olimpijske igre koje se naredne godine održavaju u Rio de Žaneiru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter