0
Odbojka

FOTO: OSS

EP: Odbojkašice su se borile, ali nisu mogle do finala – za bronzu protiv Turske!

Objavljeno: 03.10.15 u 20:55

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Evropskog prvenstva od selekcije Rusije rezultatom 3:1 (25:23, 25:23, 21:25, 25:22).

Srpske odbojkašice su se borile svim silama protiv aktuelnog evropskog šampiona Rusije, ali je nedostajalo i malo sreće da bi meč uvele u peti set i eventualno došle do pobede.

Prva dva, gotovo preslikana seta, pripala su Ruskinjama, koje su uspele da u završnice setova uđu sa blagom prednošću, što im je omogućilo manju dozu pritiska i lakšu realizaciju napada. Tako su došle do prednosti od čak  2:0.

Međutim, izabranice selektora Terzića uspele su da odgovore na adekvatan način u trećem setu tako što su taj deo igre dobile sa 25:21 i preuzele su psihološku prednost. Barem je tako delovalo, pošto je u četvrtom delu ponovo došlo do velikog pada u igri naših devojaka.

Ruskinje su se odlepile na velikih osam poena razlike, a iako su naše odbojkašice uspele da dođu do 23:21, više od toga nisu mogle i Ruskinje su blokom nad Tijanom Malešević došle do realizacije meč-lopte i plasmana u finale.

Srbija će sutra igrati protiv Turske u borbi za treće mesto, dok će se u finalu sastati Rusija i Holandija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter