0
Ostali sportovi

UDOVIČIĆ OTVORIO DŽUDO KUP: ‘Elita’ olimpijskog borilačkog sporta je u Beogradu!

Objavljeno: 26.09.15 u 19:08

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da Evropski seniorski džudo kup “Srbija open“ predstavlja sjajnu priliku da domaći takmičari sakupe bodove za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

On je danas u beogradskom Sportskom centru Šumice otvorio peto po redu takmičenje, koje organuzuju Džudo savez Srbije i Džudo klub Crvena zvezda.

– Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da otvorim, sada već tradicionalni, Evropski džudo kup. Drago mi je što je prepoznat značaj ovog sportskog događaja koji se održava petu godinu zaredom u našem glavnom gradu. Izuzetno mi je zadovoljstvo što imamo priliku da u Srbiji okupimo elitu olimpijskog borilačkog sporta – izjavio je Udovičić.

Kako je naglasio, ovo takmičenje je velika stvar za džudo u Srbiji, s obzirom na to da će ljubitelji atraktivnog sporta narednih dana u Beogradu gledati borbe 270 džudista i džudistkinja iz čak 27 država.

– Smatram da je za srpske takmičare ovo sjajna prilika da na domaćem terenu odmere snage s najboljim borcima iz Evrope i sakupe bodove za predstojeće Olimpijske igre u Riju. Nadam se da ćemo imati priliku da vidimo neke nove talente iz naše zemlje i buduće osvajače medalja – istakao je Udovičić.

Pokrovitelji Evropskog seniorskog kupa u džudou su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, kao i grad Beograd.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter