0
Ostali sportovi

LIGA ŠAMPIONA: Debakl Kragujevčana u duelu sa Solnokom

Objavljeno: 19.09.15 u 20:11

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pretrpeli su očekivano ubedljiv poraz od fantastičnog spoja mađarskih i srpskih reprezentativaca, ekipe Solnoka, rezultatom 21:2, u drugom kolu grupe E druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona, koja se igra u nemačkom Hanoveru.

I pre početka susreta bilo je jasno da mlada ekipa Radničkog, koja ne računajuci iskusnog golmana Denisa Šefika ima prosecnu starost od tačno 18 godina, nema šta da traži protiv jednog od najjačih svetskih timova, koji u svojim redovima ima igrače koji su osvojili gotovo sve, kako na klupskoj, tako i reprezentativnoj sceni.

Od samog starta Mađari su krenuli silovito, ne štedevši ni sebe ni protivnika, pa je razlika rasla kako je meč odmicao, a sve što su Kragujevčani uspeli da urade bili su počasni pogoci Radeta Joksimovića i Luke Bosića.

Prednjačio je najbolji igrač sveta za 2013. godinu, Deneš Varga, sa četiri pogotka, a po jedan manje postigli su njegov brat Danijel i Tamaš Mezeji. Od sprskih reprezentativaca najefikasniji bio je Stefan Mitrović sa dva gola, Milan Aleksić dodao je jedan, a Živko Gocić se nije upisao u strelce.

Ovim porazom Šumadinci su izgubili i teoretske šanse za plasman u treću rundu, a priliku za častan oproštaj od ovogodišnje evropske scene ce imaće u nedelju, od 10.15 sati, kada igraju sa crnogorskom Budvom, dok će se za prvo mesto u grupi od 12 časova boriti Solnok i domaći Hanover.

Radnicki – Solnok 2:21 (0:4, 0:6, 1:5, 1:6)

HANOVER – Bazen: „Stadionbad“. Sudije: Andrej Franulović (Hrvatska) i Nikolaos Stavropulos (Grcka). Igrač više: Radnički 4(1), Solnok 6(4). Peterci: Solnok 1(1).

SOLNOK: Nađ, Gocić, Madaraš 1, Vamoš 1, Janšik 2, Mezeji 3, Aleksić 1, Janger 2, Da. Varga 3, De. Varga 4, Kiš 2, Mitrović 2, Deker.

RADNICKI: Šefik, Novičić, Blažević, Joksimović 1, Martinić, Stanojević, Alijagić, Lekić, Ganić, Bosić 1, Živadinović, Tomašević, Dobožanov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter