0
Ostali sportovi

RADNIČKI OD SUTRA IGRA U HANOVERU: Sa Budvom na tri boda i častan oproštaj od Evrope

Objavljeno: 17.09.15 u 16:53

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca u petak počinju takmičenje u grupi E druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona u nemačkom Hanoveru.

Pored istoimenog domaćeg tima, za dva mesta u trećoj rundi boriti sa mađarskim Solnokom i crnogorskom Budvom.

– Očekivanja u ovoj sezoni sigurno nisu kao prethodnih godina. Prelazni rok je za nas počeo 15. avgusta, kada je za sve već bio završen, pa nismo uspeli da sastavimo tim koji je po kvalitetu približan onima iz prethodnih sezona. Došlo je 15 novih momaka, među kojima par njih koji će biti nosioci igre – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Kragujevčani će u prvom meču, u petak od 20 časova, igrati sa Hanoverom, u subotu je na programu duel sa Solnokom (16.45), a u nedelju sa Budvom (10.15).

– Hanover, za razliku od prethodnih godina, mnogo ambicioznije ulazi u novu sezonu. Ima dva crnogorska reprezentativca, Aleksandra Radovića i Predraga Jokića, kao i dva njihova sunarodnika, a doveli su i Hrvata Marina Bana, najboljeg igrača splitskog Mornara u prošloj godini. Pored vaterpolista sa ovih prostora, tu su dva mađarska igrača i četiri nemačka reprezentativca. Sigurno su kvalitetniji od nas, ali pokušaćemo da im pružimo što dostojniji otpor. O Solnoku je izlišno govoriti, jači su nego prošle sezone, koju su završili peti u Evropi. U utakmici sa Budvom borićemo se za tri boda i, nažalost, u ovom trenutku častan oproštaj od Evrope – smatra Stevanović.

VK Radnički

Vaterpolisti Solnoka su apsolutni favoriti. Zadržali su sedmoricu mađarskih reprezentativaca – Nađa, Dekera, Madaraša, Vamoša, Kiša, braću Varga i srpski trio –Gocić, Aleksić, Mitrović i pridodali im Australijanca Jangera, drugog strelca Juga u prošloj sezoni. Sa druge strane Radnički ima mlad sastav, a najstariji igrač, uz iskusnog Denisa Šefika na golu, biće dvadesetšestogodišnji centar Nikola Tomašević.

– Nalazimo se u fazi priprema, ekipa se okupila pre petnaestak dana i nismo još uvek potpuno spremni i uigrani, ali iz dana u dan to izgleda sve bolje i bolje. Imamo mladu ekipu i ne gajimo prevelike ambicije u Ligi šampiona. Najveću šansu vidim protiv Budve, koja je protivnik po našoj meri, dok je Hanover znatno jača ekipa, a Solnok, naravno, najbolji tim u grupi – kazao je Tomašević.

Jedan od retkih igrača Kragujevčana sa iskustvom igranja u evropskim takmičenjima je Marko Martinić, dugogodišnji vaterpolista zagrebačke Mladosti.

– Prvenstveni cilj nam je da se što bolje uigramo za početak regionalne lige. Objektivno, imamo znatno jače protivnike od nas. Tu su Hanover sa izuzetno kvalitetnom ekipom ove sezone i Solnok o kome ne treba trošiti reči. Budvu moramo pobediti i u toj utakmici ćemo videti gde smo u odnosu na timove iz jadranske lige. Sa nemačkim timom se ne poznajemo i pokušaćemo ostvariti što bolji rezultat u toj prvoj utakmici – zaključio je Martinić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter