1
Ostali sportovi

ATLETIKA: Kolašinac, Amela i Sonja najbolji u Prijepolju

Objavljeno: 17.09.15 u 22:03

Srpski atletičari Asmir Kolašinac, Amela Terzić i Sonja Stolić obeležil su drugi miting u Prijepolju.

Na mitingu su učestvovali atletičarke i atletičari iz Slovenije, Bugarske,  Hrvatske, BIH, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Pored njih učestvovao je i jedan atletičar iz Velike Britanije.

Pre početka mitinga održane su  kros trke u kojima su učestvovali učenici prijepoljskih osnovnih i srednjih škola.

Srpske atletičare predvodio je naš atletski div Asmir Kolašinac kao  i evropska šampionka za mlađe seniorke na 1500m Amela Terzić, i Sonja Stolić u trci na 5000m.

Kolašinac je iz serije u seriju bacao sve dalje i bolje, a u poslednjoj seriji obradovao je publiku sjajnim hicem od 21.01 metar, kojim je i pobedio na takmičenju. (20.08, 20.48, 20.49, 20.47, 20.92, 21.01)

Kao što je i obećala Amela Terzić zauzela je prvo mesto u trci na 1500m, kada je ovu deonicu istrčala za četiri minuta 21 sekundu i 16 stotinki.

Sonja Stolić takođe je trijumfovala u trci na 5000 m sa rezultatom 16:55,70.

Miting je okupio mnoge ljubitelje sporta i atletike, koji su po sunčanom i lepom danu bodrili takmičare. Organizatori mitinga obezbedili su vredne nagrade za prva tri mesta i prva tri najbolja rezultata po IAAF tablicama.

U okviru programa manifestacije juče je u Domu kulture održana promocija tribine “Srpska atletika juče, danas i sutra” kao i projekcija filma “Retrospektiva srpske atletike” koju je predstavio generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter