0
Ostali sportovi

Foto: VSS

PODMLADAK USPEŠAN: Šest medalja za Srbiju u Jašiju

Objavljeno: 14.09.15 u 14:23

Srpska veslačka reprezentacija osvojila je šest odličja na Balkanskom prvenstvu koje je 12. i 13. septembra 2015. održano u rumunskom Jašiju.

Juniorski šampion Balkana u skifu postao je Vanja Obradović. U ovoj uzrasnoj konkurenciji naša zemlja se dokopala još dva odličja. Bronzu je osvojila Ljiljana Jošić u skifu, a isto odličje pripalo je i Marku Ristiću i Zoranu Rajiću u dvojcu bez kormilara.

I u kadetskoj konkurenciji Srbija je izlila tri odličja. Balkanski viceprvak u skifu postao je Vukašin Pivač, dok su bronze prigrabili muški i ženski četverac skul Filip Milojević, Vukašin Pivač, Pavle Simić, Luka Lazarević, odnosno Ivana Pavić, Aleksandra Stojšić, Milana Klepić, Jovana Stanivuk.

– Balkanski šampionat u Jašiju obeležila je izuzetno jaka konkurencija, budući da su učestovali svi osvajači odličja iz balkanskih zemalja sa ovogodišnjih Evropskog i Svetskog prvenstva za juniore u Račicama, odnosno Rio de Žaneiru. Dovoljno je reći da je u juniroskom dvojcu bez kormilara zlato osvojila Turska, pobedivši čamac Rumunije kojem je za dlaku izmaklo najsjajnije odličje na planetarnom šampionatu u Brazilu. U takvoj konkurenciji postignuta su i odlična vremena što je dokaz da je veslanje u ovom region na svetskom nivou. Od naših takmičara posebno su se istakli Vanja Obradović i Vukašin Pivač. Obradović je sa izvanrednim rezultatom osvojio zlato u juniorskom skifu, dok je Pivač pored srebra u kadetkom skifu osvojio i bronzu u kadetskom četverac sulu. Njih dvojica su na ovom takmičenju pokazali ogroman potencijal i s pravom se nadamo da će izgraditi vrhunske karijere. Pohvale zaslužuju i ostali osvajači odličja iz naših redova, pre svih juniorski dvojac bez kormilara Ristić, Rajić, kadetski četverac skul Milojević, Pivač, Simić, Lazarević, kao i juniorka Ljiljana Jošić i ženski kadetski četverac skul Pavić, Stojšić, Klepić, Jovna Stanivuk – kazao je Nebojša Jevremović, vođa puta srpske veslačke reprezentacije u Jašiju i generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije.

Inače, pored osvajača medalja na Balkanskom prvenstvu u Jašiju Srbiju je predstavljalo još 11 posada.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter