0
The Best Of

VREMEPLOV: ‘Zbog njegovog udarca je trebalo da se osnuje udruženje za zaštitu lopte’ (VIDEO)

Objavljeno: 11.09.15 u 16:12

Lak kao pero, brz kao metak, a leva noga… top, bazuka, raketni bacač, atomska bomba – Roberto Karlos.

Možda je legendarni komentator Zvonko Mihajlovski na najoriginalniji način opisao šut ovog Brazilca “zbog njegovog udarca je trebalo da se osnuje udruženje za zaštitu lopte“. 

Prva pomisao kada se pomenu slobodni udarci Roberta Karlosa je legendarni gol na protiv Francuske, juna, 1997. godine. Mnogi smatraju da je to najbolji gol iz slobodnjaka svih vremena.

Nije prošlo ni navršenih godinu dana od ovog gola, naučnici su i dalje pokušavali da razotkriju misteriju iz te 1997, a Roberto Karlos je februara meseca, 1998. godine, u Kupu Kralja protiv Tenerifea nastavio da ruši zakone fizike. 


Najveći deo karijere proveo u dresu Real Madrida za koji je nastupao 11 godina. Osvojio sve što se može osvojiti. Od trofeja Primere do Lige šampiona.  

Roberto Karlos

Za reprezentaciju Brazila nastupao 14 godina, odigao 125 utakmica. Na Svetskom prvenstvu 2002., prigrlio „zlatnu boginju“.

Roberto Karlos je 2012. godine okačio kopačke o klin nastupajući za ruski Anži. Međutim ove, 2015., se vratio na fudbalske terene. Nosi dres indijskog Delhi Dinamosa gde će biti trener/igrač. Uz to je u ekipu doveo je Florana Maludu i Jon Arn Risea.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter