0
Auto Moto

Foto: Facebook Dušan Borković

WTCC, BRNO: Borković nastavio dominaciju

Objavljeno: 05.09.15 u 21:54

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nastavio je sa dominacijom u Evropskom kupu turing automobila (FIA ETČ) pošto je danas na stazi u Brnu ostvario drugo vreme u kvalifikacijama, iza Mata Homole za samo jednu desetinku.

Borković je sa nova dva osvojena boda uvećao prednost u generalnom plasmanu nad najbližim rivalom, Petrom Fulinom, na 13 bodova, budući da Čeh nije bio među tri najbrža u kvalifikacijama.

– Vozio sam na ovoj stazi pre dve godine prvi put, pa mi je ovo prvi povratak u Brno od tada. Nisam imao mogućnosti da testiram kao ostali uoči ovog trkačkog vikenda, međutim, uzdam se u moj tim i njihovu sposobnost da mi i u ovako kratkom roku pronađu najbolji set-ap u odnosu na stazu – rekao je Borković nakon kvalifikacija.

Pančevački as osvrnuo se i na konkurenciju s kojom će u drugoj polovini sezone voditi žestoku borbu za titulu najboljeg vozača u Evropi.

– Ovo je domaća staza mojih glavnih konkurenata, Homole i pogotovo Fulina. Daću sve od sebe da se ne osvrćem na to i dam svoj maksimum na trkama – poručio je Borković.

Trke četvrtog FIA ETČ vikenda na stazi u Brnu biće vožene u nedelju od 12, odnosno, 13.10 sati. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter