0
Ostali sportovi

ATLETIKA: Španovićeva i Kolašinac zajedno u Berlinu

Objavljeno: 05.09.15 u 18:53

Za neke od naših atletičara letnja sezona još uvek nije završena, te će se Ivana Španović i Asmir Kolašinac sutra sresti na Mitingu u Berlinu.

Miting u Berlinu jedan je iz serije mitinga Svetske atletske federacije, a ove godine održaće se po 74-ti put. Okupiće 148 atletičara iz 39 zemalja sveta koji će se takmičiti u 15 disciplina. Medju atletičarima naćiće se 20 osvajača medalja sa Svetskog šampionata u Pekingu, kao i pet svetskih šampiona.

Osvajačica bronzane medalje iz Pekinga, Ivana Španović sutra će prva izaći na zaletište skoka udalj koje je na programu od 17.05h, i još jedanput u ovoj sezoni pokušaće da pomeri granice nemogućeg i da postavi još jedan nacionalni rekord preko 7.02 metara. U konkurenciji od deset takmičarki Ivana ima drugi lični rezultat, a najbolji u ovoj sezoni.

Vicešampion Evrope, Asmir Kolašinac sutra će se naći u gotovo istoj konkurenciji kao i na šampionatu sveta. Ovoga puta Kolašinac će bacati rasterećeno i bez pritiska u želji da prebaci 21 metar. Podsetimo da je Asmir zauzeo sedmo mesto na svetu kada je kuglu bacio 20.71 metar u Pekingu. Bacanje kugle na programu je od 17.20h.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter