0
Ostali sportovi

GOLF NA ADI CIGANLIJI: Slavlje Tamare Palkovljević i Puniše Plazine (FOTO)

Objavljeno: 29.08.15 u 16:08

Izuzetno kvalitetan golf viđen je prethodnih dana na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji.

Na programu je bilo deveto Nacionalno i Internacionalno juniorsko prvenstvo Srbije, prilika da se na delu vide najveći talenti koje Srbija ima u ovom plemenitom sportu. Takmičenje je ovoga puta bilo probno za Svetsku golf rang listu, dok se očekuje da bi od sledećeg jubilarnog desetog, ono trebalo da obezbedi pobednicima ulazak na WAGR.

Takmičenje se odvijalo u dve starosne kategorije – do 16 i do 21 godine. U starijoj konkunenciji među golferima slavio je Puniša Plazina koji je tokom tri dana beležio rezultate na kojima bi mu i mnogi seniori pozavidili. On je sa ukupno 214 udaraca osvojio titulu prvaka Srbije ispred Sergeja Stojiljkovića koji je imao 15 udaraca više, dok je treću poziciju zauzeo Dane Cvetković sa 237.

Među devojkama najbolja je bila talentovana Tamara Palkovljević, koja je prošle godine nastupala i za našu seniorsku reprezentaciju na Svetskom prvenstvu. Njen rezultat od 237 bio je bolji od onog koji je imala drugoplasirana Milica Dojčinović – 263.

Takmičenje u konkurenciji do 16 godina trajalo je dva dana i viđena je vrlo neizvesna i kvalitetna borba za prve pozicije. Među dečacima slavio je Luka Jovanović sa bruto rezultatom od 59. Isti rezultat na drugoj poziciji ostvario je Feliks van Klef iz Nemačke, dok je treći bio Njegoš Šolak sa 54 bruto poena, koliko je na četvrtoj poziciji imao i Andrija Đorđević.

Kod devojčica slavila je Jefimija Đorđević sa 53 poena. Druga je bila Jelena Lainović sa 52, dok je treće mesto pripalo Tijani Jovićević iz Slovenije sa 50, a četvrta je bila Jana Marinović sa 42.

Sezona na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji nastavlja se već u nedelju, kada je na programu sedmi tradicionalni Sava čelendž.

Punisa Plazina Tamara Palkovljevic

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter