0
Ostali sportovi

IVANA SPREMNA DA POLETI: Želim da konačno čujem našu himnu u Pekingu! (FOTO)

Objavljeno: 26.08.15 u 13:50

Nacionalna rekorderka Srbije u skoku udalj Ivana Španović otputovala je pre dva dana sa svojim trenerom Goranom Obradovićem za Peking.

Nakon što su četiri srpska atletičara okušala svoju sreću na Prvenstvu sveta u glavnom gradu Kine, vreme je došlo i za kvalifikacije u skoku u dalj koje su na programu po našem vremenu noćas od 04.20h.

– Pre dve godine sam u Moskvi osvojila bronzanu medalju kojoj se niko nije nadao. Ovoga puta sam na Svetsko prvenstvo krenula maksimalno spremna ali isto toliko i rasterećena, bez bilo kakvog pritiska. Potajno priželjkujem da ću se naći na postolju i čuti konačno našu himnu – rekla je Španovićeva uoči početka kvalifikacija.

Ukupno je prijavljeno 34 atletičarke koje su razvrstane u dve grupe, Ivana se nalazi u grupi A. Norma za finale je 6.75 metara ili 12 najboljih takmičarki po rezultatu.

ATHLETICS-WORLD-INDOOR

Podsetimo da je Ivanin najbolji rezultat 6.98 metara koji je skočila zimus na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu, dok joj je na otvorenom najbolji 6.88 m. Ivana zajedno sa Sharom Proctor iz Velike Britanije deli treći rezultat  na svetu.

Finale skoka udalj planirano je za dan sutradan 28. avgusta u 13.20h po našem vremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter