0
Ostali sportovi

FINA: Rađen je dva puta bio pozitivan na kokain!

Objavljeno: 25.08.15 u 20:10

Svetska plivačka federacija (FINA) poslala je danas obrazloženje kazne od četiri godine suspenzije iz vaterpola za Nikolu Rađena.

Naime, u saopštenju „kuće vodenih sportova“ se navodi da je „zlatnom srpskom“ delfinu kokain u krvi pronađen dva puta, 17. februara posle utakmice sa Španijom u Madridu i 15. aprila. Nikola Rađen se nadao da će FINA biti blaža, jer se posle doping skandala angažovao da mlade sportiste upozna sa greškom koju je napravio.

– Komisija je uzela u obzir da je sportista preduzeo korake da javno prizna svoj antidoping prekršaj i izgleda da je voljan da svoj slučaj iskoristi da bi mladi i drugi sportisti naučili nešto iz toga. Komisija može samo da ohrabri sportistu da na svaki načininformiše mlade i iskusne sportiste o prednostima čistog sporta i zdravim i odgovornim navikama da bi izbegli kršenje antidoping pravila. Međutim, to Komisiji ne daje mogućnost smanjenja kazne koja sledi po pravilima. U propisimajasno stoji u kakvim okolnostima to može da bude učinjeno – stoji u saopštenju FINA.

Svetska plivačka organizacija je Rađena kaznila sa četiri godine suspenzije, a srpski bek se javnosti obratio preko društvenih mreža.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter