1
Ostali sportovi

SP U ATLETICI: Bolt pobedio Amerikance na 100 metara

Objavljeno: 23.08.15 u 15:52

Svetski i olimpijski šampion, atletičar sa Jamajke Jusein Bolt osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 100 metarana Svetskom prvenstvu u Pekingu.

Bolt, koji je tako odbranio titulu iz Moskve sa prošlog šampionata sveta, trku je završio za 9,79 sekundi, što mu je ujedno i najbolji rezultat ove godine. Svetskom rekorderu ovo je treća zlatna medalja na svetskim prvenstvima u trci na 100 metara.

Srebrna medalja pripala je do sada najboljem sprinteru u sezoni, Amerikancu Džastinu Getlinu koji je kroz cilj prošao posle 9,80 sekundi, dok će bronzu podeliti Trejvon Bromel iz SAD i Kanađanin Andre de Gras, koji su stazu pretrčali za 9,92 sekundi.

Peto i šesto mesto osvojili su Amerikanci, odnosno Majk Rodžers i Tajson Gej, sedmi je bio Jamajčanin Asafa Pauel, deveti Džimi Viko iz Francuske, dok je Kinez Bingtijan Su, inače prvi Azijat u finalu Svetskog prvenstva na 100 metara, bio deveti.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter