0
Ostali sportovi

FOTO: kajakss.org.rs

SP U KAJAKU I KANUU: Još dva finala za Srbiju

Objavljeno: 21.08.15 u 19:35

Reprezentativci Srbije u kajaku i kanuu izborili su još dva plasmana u finale, drugog dana prvenstva sveta u Milanu.

Nakon što su u četvrtak do finala odveslale četiri srpske posade, danas su pravo da se bore za medalje stekli kajakašica Kristina Begeč ubedljivom pobedom u kvalifikacijama na 1.000 metara i kanuista Strahinja Mladežić u trci jednokleka na 500 metara.

Nikolina Moldovan plasirala se u polufinale kajaka jednoseda na 200 metara, kao i u polufinale četveroseda na 500 metara zajedno sa Milicom Starović, Dalmom Ružičić-Benedek i Oliverom Moldovan.

– Jedva sam čekala da počne takmičenje i za mene. Zbog velikog broja takmičara nije postojala mogućnost da se direktno plasiram u finale, tako da sam obezbedila mesto u dva polufinala. U jednosedu sam probila led i trka je bila solidna, očekujem da ću se plasirati u finale. U četverosedu smo izvezle najbolju trku do sada po našem osećaju, imale smo jako dobar finiš i očekujem da ćemo i tu uspeti da obezbedimo mesto u finalu – rekla je Moldovan.

Mesto u polufinalu izborili su još dvostruki prvak Evrope u jednosedu na 200 metara Marko Dragosavljević i posada muškog četvoroseda na 1.000 metara u sastavu Simo Boltić, Vladimir Torubarov, Ervin Holpert i Dejan Terzić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter