0
Ostali sportovi

Asmir Kolašinac kod premijera

KOLAŠINAC PRED SP U PEKINGU: Nikad nisam bio spremniji

Objavljeno: 21.08.15 u 15:20

Vicešampion Evrope u bacanju kugle Asmir Kolašinac rekao je danas da spremno dočekuje početak Svetskog prvenstva u Pekingu. 

Prethodno Svetsko prvenstvo održano je u Moskvi 2013.godine i naša zemlja je tada imala osam predstavnika. Nakon 13 šampionata sveta Srbija je dočekala i svoje prve medalje na tom prvenstvu. Sada smo u prestonicu Kine, otišli sa pet srpskih reprezentativaca i očekivanja su velika.

Prvi dan samo što nije počeo i svi jedva čekamo trku Amele Terzić na 1500 metara. Već drugog dana prvenstva očekujemo nastup vicešampiona Evrope u bacanju kugle, Asmira Kolašinca.

– Nikada nisam bio spremniji. Odradio sam sve što sam isplanirao i potpuno spreman dočekujem Svetsko prvenstvo. Došao sam ovde dosta ranije da bi se aklimatizovao, i nisam pogrešio u tome. Bio sam na glavnom nacionalnom stadionu i čini se da je sve kako treba. Sad mi treba još samo malo sreće – rekao nam je Kolašinac dva dana pre prvog hica.

Kvalifikacije u bacanju kugle održaće se 23.avgusta sa početkom u 04:05h po našem vremenu, dok će se finale ove discipline održati istog dana samo u 13.30h.

Srpski atletičar ove godine prvi put uspeo je da prebaci preko 21 metar i njegov najbolji ovogodišnji rezultat (21.58m) je trenutno peti na svetu. U njegovoj disciplini prijavljeno je čak 33 bacača iz 23 zemlje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter