0
Ostali sportovi

FOTO: ASS

AMELA TERZIĆ: Nadam se da ću ući u finale

Objavljeno: 20.08.15 u 14:06

Samo dva dana ostalo je do početka najmasovnijeg šampionata na svetu koji se održava u Pekingu. Drugi grad po veličini u Kini, ugostiće najveće atletske zvezvde, svetske i olimpijske rekordere. Do sada prijavljen rekordan broj takmičara govori nam da će ovo možda biti najjuspešnije prvenstvo do sada.

Već prvog dana imaćemo priliku da pratimo našu atletičarku i rekorderku Srbije na 1500m, Amelu Terzić. Mlada i uspešna Terzićeva je do sada postigla velike uspehe u svojoj karijeri, ipak ovde će se takmičiti sa najvećim imenima iz sveta kraljice sportova.

– Dosta sam truda uložila kako bi ispunila normu za Peking. Zajedno sa svojim timom dugo smo i naporno trenirali da bi došli do cilja. Na kraju sam uspela da ostvarim normu, na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore/ke u Talinu. Cilj na Svetskom prvenstvu mi je da istrčim blizu svog ličnog rekorda, a pošto mi je prva trka u prepodnevnim satima moraću više da se potrudim. Nadam se da ću se dobro snaći i da ću uspeti da uđem u finale svoje discipline na 1500m, rekla je Terzićeva uoči početka svetskog šampionata.

Podsetimo, Amela je normu za Olimpijske igre u Riju 2016.godine i za Svetsko prvenstvo ostvarila na Prvenstvu Evrope u Talinu kada je postavila novi nacionalni rekord na 1500m sa rezultatom 4:04,78.

Osim svoje discipline, ona ima ostvarenu normu i na 800m, a njen najbolji rezultat u ovoj disciplini je jedan minut 59 sekundi i 90 stotinki.

– Ukoliko budem ušla u finale svoje discipline, a tome se nadam, neću trčati i na 800m, dodala je Amela.

Kvalifikacije na 1500m su po našem vremenu u 5:15h 22. avgusta, a finale ove discipline je 25. avgusta u 14.35h.

– Ovde se zaista nalaze najbrži i najbolji atletičari na planeti. Danas sam pričala sa Boltom i svi jedva čekamo da počne, zaključila je pulenka trenera Rifata Zilkića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter