0
Intervju

Foto: STARSPORT

DUŠKO PIJETLOVIĆ: To što možemo mi, ne mogu ni Nemci! (VIDEO)

Objavljeno: 11.08.15 u 16:17

Na našu sreću i zadovoljstvo, godinama unazad se svako vaterpolo leto završava na balkonu. Spekatularan doče opisuje i ono što su naši momci uradili u Kazanju.

 intervju Posle Budimpešte odziv ljudi je bio mizeran, radni dan i to još u po bela dana učinili su svoje.

– Prošle godine posle zlata na Evropskom prvenstvu nije bilo ovoliko ljudi, ni pribliiižno. Loš tajming je bio, a ovo sada je bilo zaista prelepo. Divno je izgledalo, svaka čast i organizatorima i ljudima koji su došli u ovolikom broju – kaže Duško Pijetlović, najbolji igrač šampionata po izboru novinara.

intervju Cela ekipa je divno izgledala u bazenu.

– Da li smo divno izgledali ne znam – smeje se Dule, ali sam zadovoljan. Presrećan sam što smo osvojili SP, jer osim Olimpijskih igara ne postoji ništa veće. Prelep je osećaj, pogotovo kada te nacija dočeka ovako, skandira ti desetak hiljada ljudi…

intervju Nisi baš nešto delovao oduševljeno na ceremoniji dodela medalja, ljudima to nije moglo da promakne?

– Dugo smo čekali da i jedni i drugi prime medalje i ja sam tako bez ikakvog razloga samo uzeo medalju u stavio je u džep. Nasitavio sam da se šalim sa svima okolo, ali kada je bilo proglašenje svi smo pobednički digli ruke i proslavili posle toga onako kako treba. Presrećan sam iako to možda nije tako izgledalo.

Foto: VSS
Foto: VSS

intervju Ovakva dominacija jedne ekipe se ne pamti.

– Odlučila je naša timska igra. Ceo turnir je odlučila ta činjenica da smo mi mnogo veća ekipa nego sve ostale. Mi smo jedinka, ostali imaju uspone i padove među njima i njihovim odnosima, a mi smo stvarno već godinama veliki prijatelji i takva hemija nigde ne može da se nađe i da se tek tako napravi. Godinama smo gradili povrenje i odnos koji sada imamo.

A to se vidi na svakom koraku, pa i tokom intoniranja himne:

Izvor: YouTube, milomir katrinovic

intervju Prošle godine rekosmo da su Mađari prošli kao Brazilci od Nemaca, sada se slično desilo Hrvatima. Odakle nam tolika mentalna snaga, to se nekako uvek pripisivalo Nemcima kao naciji?

– Da prošle godine smo Gojko i ja to rekli… Što se mentalne snage tiče, mi imamo mentalnu snagu nas Srba. Ne znam kakvu mentalnu snagu imaju Nemci, mi imamo tu snagu Srba da kada god je najbitnije proradi naš inat. To je ono što je kod nas najlepše, pogotovo kada gubimo sa četiri razlike pa preokrenemo rezultat. Mislim da nijedan Nemac to ne bi mogao da uradi.

 intervju Impresivno delujemo u bazenu čak i u trenucima dok gubimo. Odlikuje nas takva mirnoća, koja nije baš specifična za naše sportiste.

– Uvek imamo ozbiljan pristup utakmicama, ali kada se desi tako nešto, mi samo nastavimo da igramo do kraja. Počnemo polako da krckamo tu prednost protivnika. To je naš način da se vratimo u igru. Koncentracija  mora da bude na nivou, a posle izjednačenja krećemo da pravimo razliku – zaključuje Pijetlović.

Inače, Gojko je prošle godine bio najbolji golamn na svima takmičenjima koje smo igrali sa njim u sastavu, Dule ove. Pijetlovići imaju i dodatne razloge za zadovoljstvo!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter