0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

NIKIĆ GLASNO: Ma, da smo još po pet puta igrali sa svakim, opet bismo ih sve pobedili!

Objavljeno: 09.08.15 u 21:25

Član zlatnog zlatnog vaterpolo tima Slobodan Nikić rekao je da je Srbija zbog sjajne hemije u timu uspela da na još jednom teškom turniru dođe do trijumfa. 

Srbija je postala šampion sveta pobedom nad Hrvatskom 11:4 u finalu u ruskom Kazanju.

– Finalna utakmica bila je sjajna, kao i čitav turnir, ne pamtim da je neka ekipa odigrala ovako na Svetskom šampionatu. Opet bih istakao veliku slogu u celom timu i odličnu atmosferu.

– Odigrali smo pre svega sjajnu odbranu i mislim da, kada bismo imali priliku još pet puta da odigramo sa svim protivnicima, ne bi niko mogao da nas pobedi – rekao je Tanjugu Nikić prilikom svečanog prijema u Domu Narodne skupštine.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

On se potom osvrnuo na predstojeće Evropsko prvenstvo, čiji je domaćin Beograd u januaru, i najavio da će reprezentacija pokušati da nastavi sa vrhunskim rezultatima.

– Mi ćemo se potruditi, ali daleko od toga da će biti lako, jer nas već za pet meseci očekuje prvenstvo Evrope u Beogradu. Svi će očekivati da nastavimo sa osvajanjem zlatnih medalja, i mi ćemo se potruditi. Potom nas očekuje „kruna“ ove generacije Rio de Žaneiro. Po mom mišljenju, Olimpijske igre su najznačajnije takmičenje u našim karijerama i za to treba da se koncentrišemo i da se spremimo maksimalno – kazao je sjajni as Galatasaraja izrazivši nadu da će ekipu zaobići povrede i da će svi biti na okupu.

– Selektor nam je već najavio da ćemo se okupljati jednom mesečno tokom sezone, da bismo bili u kontaktu i polako se spremali za najbitnija takmičenja – rekao je Nikić.

Na pitanje da li mu je takmičenje u Svetskoj ligi bilo teže od šampionata u Kazanju, izjavio je da je Svetska liga u Bergamu bilo veće iskušenje.

– U Bergamu je možda bilo teže, jer smo za šest dana odigrali šest utakmica, a na Svetskom prvenstvu šest za 16 dana, tako da je mnogo lakše tempirati formu kada igrate svaki drugi, treći dan. U Bergamu je bilo jako teško jer je svaka utakmica bila veoma zahtevna – zaključio je Nikić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter