2
Ostali sportovi

FOTO: РИА Новости

HRVATSKI MEDIJI: Srbija nas ‘isprašila’, niko nikada Hrvatsku nije ovako nadigrao!

Objavljeno: 09.08.15 u 10:36

Srpski vateropolisti su posle šest godina ponovo prvaci planete nakon pobede nad Hrvatskom, a hrvatski mediji, iako je u ruskom Kazanju aktuelni olimpijski prvak osvojio srebro, konstatuju da Hrvatsku niko nikada ovako nije nadigrao.

Hrvatska Radio televizija je iz nepoznatih razloga sinoć prekinulal direktni prenos u trenutku dodela medalja sa svetskog prvensta u vaterpolu, tako da gledaoci nisu uspeli da vide ni dodelu srebrne medalje sopstvenoj reprezentaciji.

Zagrebački portal Index.hr je trijumf srpskih vaterpolista propratio naslovoma „Delfini udavili Barakude“ i „Atomska igra Srbije uništila bezidejnu Hrvatsku“.

Inače, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je uoči utakmice aktuelnog olimpijskog prvaka i Srbije uputila poruku hrvatskoj reprezentaciji u kojoj im je poručila: 

„U danima kada slavimo pobedu i sećamo se naših branitelja, vaše uspehe slavimo sa posebnim veseljem. U ime Republike Hrvatske želim vam uspeh u finalu i zahvaljujem na srčanosti i promociji naše domovine“.

Mediji konstatuju da je hrvatska reprezentacija bila nemoćna protiv „vrlo jake Srbije“, koja je opravdala status favorita i zasluženo osvojila zlato. Navodi se i da su igrači po izboru Dejana Savića održali hrvatskim vaterplistima „pravu lekciju iz brzog, efikasnog i modernog vaterpola“. 

Zagrebački Jutarnji list prenosi da je ovo drugo svetsko zlato za samostalnu Srbiju i prenose atmosferu slavlja pobede iz srpske prestonice uz opasku da „srpski mediji euforično pišu“ o, kako se navodi, totalnoj dominaciji novih svetskih prvaka. 

 List piše i da niko nikada u završnicama vaterpolo takmičenja nije tako nadigrao Hrvatsku. Konstatuje se da su  hrvatski vaterpolisti osvojili srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, ali da finale u Kazanju neće pamtiti po dobru.

– Srbija ih je u finalu isprašila – navodi ovaj hrvatski dnevnik.

Napominje se da je u prvim minutima hrvatska vaterpolo reprezentacija povela sa dva poena, te da je, nakon što je srpski tim izjednačio, nastao potop. Jutarnji je objavio i video zapis na kojem se selektor hrvatske reprezentacija Ivica Tucak u neverici krsti zbog toga šta je snašlo njegov tim.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter