3
Ostali sportovi

FOTO: РИА Новости

SRBIJA JE PRVAK SVETA!!! Hrvati poniženi u finalu

Objavljeno: 08.08.15 u 22:05

Vaterpolo reprezentacija Srbije peti put u istoriji je došla do svetskog trona pošto je na 16. planetarnom šampionatu koji se održava u ruskom gradu Kazanju savladala aktuelnog olimpijskog prvaka, selekciju Hrvatske sa 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0).

Nije dobro počeo meč po naš tim pošto su Hrvati golovima Obradovića i Petkovića doškli do dva gola prednosti. Istom merom vrlo brzo su uzvratili Prlainović i Mandić pa se na prvi odmor otišlo vođstva bilo kog od dva tima.

Ispostavilo se da je ključna za pobedu bila druga deonica koju je naša selekcija dobila sa 3:0 golovima Prlainovića, Ćuka i Filipovića, dok je na drugoj strani nesavladiv Branislav MItrović kome je večeras šansu pružio selektor Savić. Odličan posao na bekovskim pozicijama radili su Aleksić, Ranđelović i Jakšić koji su potpuno zatvorili hrvatske centre.

Kada ni u trećoj deonici Hrvati nisu uspeli da smanje razliku odnosno u poslednju deonicu se ušlo sa +3 bilo je jasno da je zlato na domak. Sa još dva pogotka na početku četvrte četvrtine, koje su postigli Pijetlović i Prlainović (svoj treći) bilo je jasno ko je novi PRVAK SVETA, a tačku na meč stavio je Aleksić koji je na 1:50 minuta do kraja postigao gol za 10:4za veliko slavljke 5.000 ljudi koji su se okupili na Otvorenom bazenu Dvorca vodenih sportova. Šlag na torti je pogodak koji je na kraju postigao najmlađi među našim reprezentativcima Jakšić.

Sledi Evropsko prvenstvo u Beogradu u januaru naredne godine, a onda idemo u juriš na olimpijsko zlato u Rio de Žaneiru!

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Hrvatska 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0)

Bazen: Otvoreni bazen Dvorca vodenih sportova
Gledalaca: 5.000
Sudije: Margeta (Slovenija) i Stavridis (Grčka)

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 3, S. Mitrović 1, B. Mitrović

Hrvatska: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar, Joković, Bukuć, Muslim, Bušlje, Sukno 2, Paškvalin, Šetka, Obradović 1, Bijač

[/stextbox]

 

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter