0
Ostali sportovi

SP: Trijumfalan kraj srpskog četverca bez kormilara u Riju

Objavljeno: 08.08.15 u 17:08

Srpski četverac bez kormilara Nikola Cvijetić, Lazar Lazović, Marko Ristić, Zoran Rajić pobedio u B finalu Svetskog prvenstva za juniore u Riu de Žaneiru i tako planetrani šampionat završio na sedmom mestu. 

Srpski četverac bez kormilara Nikola Cvijetić, Lazar Lazović, Marko Ristić, Zoran Rajić na trijumfalan način završio je svoje učešće na Svetskom prvenstvu za juniore u Rio de Žaneiru.

U subotu, 8. avgusta 2015, naš čamac je ubedljivo pobedio u B finalu i tako šampionat u Brazilu završio na sedmom mestu. U svojoj poslednoj trci na regatnoj stazi u Laguni Rodrigo de Freitaš u samom centru Rija, gde će dogodine biti održana olimpijska regata, Cvijetić, Lazović, Ristić i Rajić su bili dominantni od početka do kraja. Odmah nakon starta izbili su na čelo koje nisu ispuštali iz ruku sve do cilja kroz koji su prošli s vremenom 6:13,20, inače njihovim najboljih na ovom šampionatu.

Posle našeg teškog četverac kroz cilj su prošli Austrija (6:15,81), evropski juniorski prvak iz Račica ove godine Švajcarska (6:16,59), Bugarska (6:20,66), Australija (6:22,30) i Danska (6:24,01). Ovom trkom srpski četverac bez kormilara pokazao je da mu je mesto bilo u finalu do kojeg nije došao ni spletom nesrećnih okolnosti.

Naime, zbog najvaljenog lošeg vremena organizator je šampionat skratio za jedan dan tako da su naši momci polufinale veslali samo dan nakon što su imali dve trke na šampionatu, kvalifikacionu i repesaž. U takvoj situaciji naši momci su dali svoj maksimum, ali im je u poslednjih 500 metara ponestalo snage i okrašj za finale su završili na četvrtom mestu, iza čamaca koji su, s obzirom na to da nisu veslali repesaž, bili znatno odmorniji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter