0
Ostali sportovi

Foto: waterpolo world.com

SRBIJA – ITALIJA, POLUFINALE SP: ‘Delfini’ su umetnici u bazenu, samo da ‘Azuri’ ne zamute vodu! (VIDEO)

Objavljeno: 06.08.15 u 11:35

Igraju se ‘Delfini’ u Kazanju, na Svetskom prvenstvu. Padaše redom vicešampion sveta Crna Gora, i to lagano, pa još lakše Japan. Čupavo je bilo sa Australijom, a posle te pobede i tri dana odmora stiglo se do četvrtfinala sa SAD. Potopismo i Amere i dođosmo na dva koraka do medalje.

Rival u polufinalu, večeras u 21.00 je Italija. Bolji smo od njih, pa i od svih, iako smo u Kazanj došli kao sedma ekipa planete. Tako piše na papiru, tako beše pre dve godine u Baresloni. Naravno da naši momci ne žele da im se više ikada dogodi ‘tamo neko mesto i igra za plasman’. I nije.

Od tada smo dominantno osvojili dve Svetske lige, Evropsko prvenstvo u Mađarskoj, Svetski kup, doduše sa podmlađenim timom. I u Kazanju Srbija igra svoju igru. Od nje se to i očekuje, kada igra tako kako ume, niko ne može da joj parira. Boljih na svetu nema. Realno. Nije što su naši, ali golmani Pijetlović i Mitrović su sjajni, blistaju centri Pijetlović i Nikić, ubojite su levice Filipovića i Mandića, sigurni Prlainović, Aleksić, Gocić, Mitrović, Čuk, šta se od njih traži rade RanđelovićJakšić

Foto: Facebook European waerp olo championships 2016. in Belgrade
Foto: Facebook European waerp olo championships 2016. in Belgrade

 Da bi bili najbolji na svetu, morate da pobedite svakoga, a naši momci to mogu. Igraju rasterećeno, vizu za Rio su već izborili, ali valja leto završiti sa još jednom medaljom. Zlatnom, onako kako su navikli, kako su nas navikli. Kakvo je to leto bez njih na balkonu?

A Italijani? Imaju Tempestija, Đorđetija, Prešutija, Di Fulvija i kompaniju… Dobri su, ali mi smo bolji. U bazenu. Oni su van njega i u tim mutnim vodama. U bliskoj prošlosti pobedili su nas na SP 2011. u Šangaju. Tada je rival dobio finalni meč posle produžetaka, 8:7, posle katastrofalnog suđenja u našu štetu. Godinu dana kasnije Italija je bila bolja i u polufinalu OI u Londonu – 9:7. U ostalim mečevima bili smo bolji, pa i nedavno u Svetskoj ligi u Bergamu.

Izvor: YouTube, Mudri Mudrac

 Šta možemo da očekujemo večeras? Standardno, žestoku tuču u bazenu (samo da ne nastrada opet nekom nos kao recimo Jakšiću nedavno u Bergami ili kao Filipoviću vilica pre nekoliko godina), u kojoj će naši mnogo češće u kućicu za isključene igrače, pritisak van bazena, problematično suđenje ljudi u belom… Daj Bože da tako ne bude, ali…

delfini
Foto: Facebook European waerp olo championships 2016. in Belgrade

 

 Za Azure je ovaj meč od ogromnog značaja. Finalisti će izvatiti vizu za Olimpijske igre, a to je njima jedan od glavnih ciljeva. Finale žele po svaku cenu, da ne moraju da razmišljaju hoće li kao trećeplasirani u Kazanju otići u Rio, jer naša selekcija već ima vizu. A koliko tek vole da pobede Srbiju, kao i svi uostalom, posebna je priča. U četvrtfinalu su pobedili Mađare, vicešampione Evrope i svetske šampione, sve bi dali da se na tron ne popne Srbija. 

Izvor: YouTube, Vuk samotnjak

Znaju sve to izabranici Dejana Savića, rekli su to i u najavi mečaMirna glava, srce veće od Rusije, znanje i umeće, pa i malo sreće… Sve to je potrebno pokazati da bi se potvrdilo i dokazalo da smo najbolji. Nema euforije u Srbiji, plasman u polufinale SP normalna je stvar kada su naši Delfini u pitanju. Neka, i bolje je tako. Neka oni rade ono što znaju, naše je samo da im odamo priznanje ispred Skupštine. Bili zlatni, strebrni, bronzani ili četvrti. Bitno je, a i nije. Videćemo se u Areni u januaru 2016, domaćini smo EP i spremamo se za Rio…

Igrajte momci, Srbija je uz vas!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter