1
Vaterpolo

FOTO: STARSPORT

SAVIĆ: Zaslužili smo finale

Objavljeno: 06.08.15 u 22:49

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspela je da se plasira u finale Svetskog prvenstva koje se održava u Rusiji pošto je u polufinalu savladala selekciju Italije sa 10:6. Utiske posle tog meča izneli su selektor Savić i reprezentativci Mitrović, Prlainoć, Gocić i Ćuk.

Misli su već okrenute Hrvatima sa se igra prvi put u istoriji finale za zlato.

Selektor Dejan Savić:

– Ne primam čestitke, dve četvrtine smo odigrali u u jakom ritmu. Odvojili smo se i posle smo samo održavali prednost. Najbolja igra u sezoni. Hrvatska je pokazala da je vrhunska ekipa i zaslužili smo finale ..

Stefan Mitrović:

– Najbitnije je da nismo reagovali na provokacije. Odbrana je bila odlična, otvorili utakmicu kako smo poželeli. Čeka nas veliki rival. Treba da se oporavimo.

Odlična igra Ćuka:

– Sjajno smo odigrali. Okrećemo se finalu i izvanrednoj Hrvatskoj. Nikada se nismo zadovoljili srebrom. Jedinstveni i složni pokušaćemo da slavimo.

Dušan Mandić:

– Ponosan sam na ekipu. Pokazali smo mentalitet, kvalitet, kako se igra za Srbiju. Finale je praznik vaterpola, pozivam Srbe da budu uz nas.

Kapiten Živko Gocić:

– Odlična odbrana a napad je blista0. Bitno je bilo da damo gol iz igre i u tome smo u potpunosti uspeli. .Sa Hrvatima će biti drugačiji.Mnogo su bolji od Italijana. Isti stil, jaki smo i jedni i drugi. Ostao je jedan stepenik.

Andrija Prlainović:

– Jedna od najboljih utakmica od kada je ova ekipa zajedno. Delovali smo sigurno, kvalitetno posebno u odbrani.Puštali smo im teške šuteve, zatvarali smo centre. Isplivali smo četiri kontre u početku i ta igra je bila fascinantna. Ovo je sjajan uvod u finale. Ostao korak, imamo elan i treba da iskoristimo.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter