0
Ostali sportovi

DELFINI U GLAS: Nezgodni su Ameri, nećemo ih potceniti!

Objavljeno: 03.08.15 u 16:19

Grupna faza SP u Kazanju je završena, završava se daans i trodnevni odmor. Sledi najvažniji duel na svakom šampionatu – četvrtfinale. Sutra u 20.30 Srbija igra sa Amerikom.

Šesti susret ove sezone, četiri nevažna, pripremna, su dobili Amerikanci,peti važan, u Bregamu, u Svetskoj ligi Srbi. Realno, naš tim je favorit ali ni jednom igraču ne pada na pamet da kaže da je Srbija već u polufinalu.

– Još smo daleko od polufinala. Favoriti smo, u Bergamu smo pokazali kvalitet za siguran trijumf ali to sada ništa ne znači. Ne sme da bude potcenjivanja – kaže Andrija Prlainović.

Selektor SAD, nekadašnji učitelj srpskih vaterpolista Dejan Udovičić je svoju selekciju već otpisao rečenicom:

– Ovde možemo da pobedimo sve osim Srbije. Samo da nas ne rasture.

To sigurno neće zavarati našu ekipu. Nekada prvi saradnik Dejana Savića Uroš Stevanović kaže:

– Znamo Dejana, cilj je da svoje rastereti, nas pritisne i onda pokuša da iznenadi. Nećemo nasesti tome. Najviše strahujem od Mana kojeg selektor Savić odlično poznaje. Verujem u iznenađenja pa i da golman Baron čuva mrežu protiv nas jer je bio odličan u duelu sa Italijom.

Srbija je tri dana provela radno. Organizovani su sparinzi, kavlitetan je bio pre svega sa Hrvatskom.

– Psihički smo se odmorili, odradili dobre treninge sa Hrvatima i Grcima. U ovom meču postoji opasnost jer igramo protiv snažnog tima koji nema imperativ pritiska – kaže Milan Aleksić.

U 12 zvaničnih utakmica Srbija je izgubila samo jednom i to na OI u Londonu. U sastavu tada nije bilo Slobodana Nikića.

– Nikada nisam izgubio od njih. Udovičić se sigurno neće predati. Azevedo, Kupido i Man su udarne igle. Dobar spoj mladosti i iskustva – smatra Nikić.

Stefan Mitrović je dodao:

– Zbog sistema školovanja jako je teško Amerikancima da naprave dobre selekcije u ovakvim sportovima. Zato mladim igračima mnogo znači iskustvo Azeveda, Smita, Mozesa. Igraju najbolje ovde, sa vidljivim napretkom u svakom pogledu.

Amerikanci su rušili domaćina Rusiju, Italiju, protiv Grčke imali bodove u džepu i zatim slavili protiv Brazila. 

– Pokazali su Brazilcima sa tri primljena gola da su za njih nedostižni. Mogli su lako Grke da dobiju i da budu direktni četvrtfinalsti. Sada su puni samopouzdanja – analizira Stevanović.

Zdravstveni bilten je dobar, raspoloženje takođe. Vaterpolisti imaju opomenu iz Barselone 2013. kada su posle tri dana odmora ostali bez polufinala u duelu sa Crnom Gorom.

– Izvukli smo neke pouke. Niko im ništa neće reći ako izgube od Srbije, a nama je cilj medalja. Nezgodni su, odlična odbrana, šuterima neće biti lako – kaže Duško Pijetlović.

Na grreškama se uči. Barselona nije bila davno…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter