0
Ostali sportovi

Foto: japantimes.co.jp

DIZAJNER TVRDI: Logo OI 2020. u Tokiju je plagijat!

Objavljeno: 31.07.15 u 18:16

Belgijski dizajner Olivije Debi rekao je da će od Međunarodnog olimpijskog komiteta i organizatora Olimpijskih igara u Tokiju zatražiti da promene logo Igara.

Debi smatra da spomenuti znak previše podseća na njegov logo pozorišta u Liježu.

Logo za Igre u Tokiju 2020. godine, koji je dizajnirao japanski umetnik Kenjiro Sano, zasnovan je na slovu T, koje predstavlja Tokio, tim i sutra (tomorrow).

– U idelanom slučaju, voleo bih da promene logo. Videćemo šta će se desiti jer je olimpijski sistem velika mašina – rekao je Debi.

Debi je naveo da ga je mnogo ljudi zvalo pošto je obelodanjen logo Olimpijskih igara 2020. da bi mu ukazali na sličnosti.

– Dobio sam mnogo poruka belgijskih grafičkih dizajnera koji su mi rekli da je moj logo kopiran. Kad sam malo bolje pogledao video sam da je isti – rekao je on.

Dizajner olimpijskog loga Kenjiro Sano negirao je da je kopirao logo pozorišta, koji je Debi uradio 2013. godine. Organizatori Igara su saopštili da su istražili logoe i u Japanu i van Japana pre nego što su izabrali pobednički.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter