0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

‘DELFINI’ SPREMNI ZA ‘KENGURE’: Pobedom Srbija bira lakšeg rivala i put do medalje

Objavljeno: 30.07.15 u 18:19

Srbija posle dva kola takmičenja u grupi D zauzima prvo mesto i dovoljan joj je samo bod protiv Australije u trećem meču kako bi sa te pozicije ušla u nokaut fazu.

– Australija je plivački i fizički odlična ekipa. Naša prednost je što nemaju drugog centra, zbog čega dosta uplivavaju, ali ne verujem da mogu tako da izdrže sve četiri četvrtine. Australija ima 13 pođednako kvalitetnih igraca, ali je kvalitet na našoj strani“, rekao je pomoćnik selektora Uroš Stevanović.

On ističe da Australija gaji stil sa dosta oštrine i grubosti.

– To može da iznervira protivnika i onda da se uđe u neželjeni ritam. Imaju snage za niz utakmica u kontinuitetu. Nama je važna koncentracija kao što je bila u duelu sa Crnom Gorom, pa i kada je to bilo potrebno sa Japanom – istakao je Stevanović.

Slobodan Nikić kaže da se dve selekcije jako dobro poznaju i da je bitno samo da srpski vaterpolisti odigraju onako kako umeju.

– Igrali smo Svetsku ligu u Bergamu, dok se Australija više fokusirala na ovo takmičenje. Bitan je pocetak i ako bude na nivou verujem da ćemo nastaviti tradiciju – rekao je Nikić.

Bombarder Dušan Mandić zna koji su glavni aduti Australije i na koje igrače treba obratiti najviše pažnje.

– Jasno je da im je odbrana glavni adut, da igraju na mali broj golova. Moramo da budemo strpljivi i da obratimo pažnju pre svega na Jangera i Kembela, koji su odlicni šuteri. Protiv Japana smo primili devet golova što nije dobar podatak. Siguran sam da će sada biti bolje dok će još bolji napad doći sam po sebi – zaključio je Mandić.

Utakmica između trećeg kola grupe D između Srbije i Australije igra se u petak ujutru od 11:10 po srpskom vremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter