0
Ostali sportovi

SP U VATERPOLU: Ubedljivo i protiv Japana, sidraši potopili ‘samuraje’

Objavljeno: 29.07.15 u 17:39

Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Kazanju pošto je u meču 2. kola grupe D savladala selekciju Japana sa 19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3).

Kao što je bilo i očekivano naši vaterpolisti su bez previše problema savladali Japance koji su samo u prvoj četvrtini pružili nešto jači otpor, pre svega u dobrani kada su uspeli da odbrane čak četiri situacije sa igračem manje.

Serijom 4:0 na startu druge četvrtine „delfini“ su otklonili svaku dilemu ukoliko je ona uopšte postojala pošto su došli do pet golova viška (6:1), koliko je bilo i na poluvremenu (8:3).

Razlika je do maksimalnih +8 došla sredinom trećeg perioda (11:3), ali su Japanci koliko toliko uspeli da odbrane čast pošto su postigli tri gola u toj deonici pa je pred poslednju četvrtinu rezultat glasio 13:6.

Iskoristio je selektor Savić priliku da pruži nešto veću minutažu igračima koji inače manje igraju pa se tako na primer Filip Filipović nije upisao u listu strelaca. Milan Aleksić je odmarao ceo meč, a golmani Gojko Pijetlović i Branislav Mitrović su branili po dve četvrtine. Prišli su Japanci na „samo“ šest golova manjka u jednom trenutku (14:8), ali su usledila tri uzastopna gola naših reprezentativaca za prednost od čak devet golova (17:8).

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Slobodan Nikić sa šest pogodaka, četiri je dao Duško Pijetlović, tri Prlainović, dva puta je bio precizan Stefan Mitrović, a po jednom su pogađali Jakšić, Mandić, Ćuk i Ranđelović.

U poslednjem meču grupne faze takmičenja Srbija će u petak igrati protiv Australije, a za prvo mesto u grupi „delfinima“ će biti dovoljan i bod pošto su „kenguri“ danas odigrali nerešeno (5:5) sa Crnom Gorom.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Japan 19:9 (2:1,6:2, 5:3, 6:3)

Otvoreni bazen Dvorca vodenih sportova. Gledalaca 2500. Sudije: Razvani (Iran) I Roj (Kanada). Igrač više: Srbija 11 (7), Japan 8 (5). Peterci: Japan 2 (2)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić , Randjelović 1, Ćuk 1, D.Pijetlović 4, Nikić 6, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 3, S.Mitrović 2, B.Mitrović. Selektor: Savić.

JAPAN: Tanamura, Adači 1, Arai 1, Šiga, Janase, Ida, Šimicu 1, Kadono, Takei 3, Jasuda, Okava 3, Hazui, Fukušima. Selektor: Omoto

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter