0
Ostali sportovi

‘DELFINI’ UOČI JAPANA: Plivanje im je najjači adut, mučiće nas četvrtinu, dve

Objavljeno: 28.07.15 u 16:45

Srbija je pobedom nad Crnom Gorom, u derbiju pevog kola, počela SP u kazanju. Neam euforije posle pobede nad velikim rivalom, a selektor Dejan Savić je po planu danas odradio jednočasovni trening sa pulenima pred sutrašnji duel sa Japanom (16.30).

Sa Japanom je Srbija igrala samo tri puta i naravno zabeležila sve pobede. Jednom je to bilo u Melburnu na SP 2007. (18:3) i zatim još dva trijumfa u završnim turnirma Svetske lige 2009. i 2013.

– Sigurno je da smo favoriti ali se zna da Japan zbog stila igre zna da muči kvalitetnijeg protivnika. Fizički ne mogu da pariraju i zbog toga pribegavaju igri bez mnogo duela sa dosta plivanja i igranja na kontranapade. Znam da smo u dva susreta imali muke po četvrtinu, dve, a tako je i drugim ekipama kada igraju sa Japanom – rekao je Gojko Pijetlović, golman reprezentacije.

Najbolji golman EP u Budimpešti je istakao zadovoljstvo uspehom protiv Crne Gore:

– Malo je bilo grča, posle smo bili opušteniji. Nismo padali ni kada se Crna Gora približila u trećoj četvrtini. Vratili smo se golovima i susret priveli kraju.

Protiv Crne Gore su svoj debi na SP imali Sava Ranđelović i Nikola Jakšić. Obojica zadovoljni pobedom i izdanjem cele ekipe:

– Za mene nije moglo lepše da počne. Dobro je igrala ekipa, postigao sam gol i sigurno je da smo dobro delovali. Jaki su, odlični centri i zna se kako je bilo u prošlosti sa njima. Nemam nikakva iskustva kada je Japan u pitanju. Nisam ih do danas ni gledao. Nema potcenjivanja, ovo je susret u kojem naš kvalitet treba da dođe do izražaja – rekao je Jakšić.

Sava Ranđelović je najavio još bolju formu ekipe:

– Važno je da za mečeve odluke budemo u najboljoj formi. Pobeda protiv Crne Gore nam je donela važno samopouzdanje. Stižu nam dva protivnika, na papiru lakši ali protiv kojih takođe treba da se bude maksimalno koncentrisan. O Japanu ne znam ništa osim da im je plivanje najjači adut. Posle ćemo da razmišljamo o Australiji.

Prvo kolo je obeležila odlična igra Grka i zaslužen trijumf protiv Italije 11:10. Sa ovom grupom bi Srbija trebalo da ukrsti ako se sve bude odvijalo prema planu.

– Ne smemo tako daleko da gledamo – kratak je Pijetlović.

na meču naše reprezentacije tribine nisu bile pune, ali je bio odličan ambijent u meču Amerike i Rusije. Pred punim tribinama Amerikanci su zasluženo slavili i Ruse stavili u tešku poziciju da moraju da se čupaju protiv Italije i Grčke.

U ostalim mečevima Kina je iznenadila Brazil igrajući 9:9 dok Hrvatska, Australija i Mađarska nisu imali problema protiv svojih rivala…

Ranđelović je na prošlom EP debitovao na velikim takmičenjima sa reprezentacijom, igrao je SL I SK, Jakšić nedavno u SL, prisetite se njuihovih impresija, kao i Pijetlovićevog zanimljivog poređenja posle dominacije Srbije na EP u Budimpešti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter