0
Auto Moto

NIKO ROZBERG: Nema predaje, pokušaću da stignem Hamiltona!

Objavljeno: 27.07.15 u 16:42

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je trka Formule 1 u Mađarskoj, u kojoj je zauzeo šesto mesto, bila čudna, ali da će se posle nje vratiti jači.

Hamilton je trku na Hungaroringu završio na šestom mestu, iako je krenuo sa pol-pozicije. Njega su odmah na startu obišli Ferarijevi vozači Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen, a zatim je pogrešio, izleteo sa staze i zauzeo 10. mesto.

On je nakon toga uspevao da dostigne konkurente, ali je posle izlaska „sejfti kara“ sa staze, zbog udesa Nika Hilkenberga ponovo napravio grešku i pao na 13. mesto. Akutelni svetski šampion je zatim bio kažnjen prolaskom kroz boks, zbog duela sa Danijelom Rikardom i na stazu se vratio kao 15. ali je do kraja trke uspeo da osvoji šesto mesto.

– Bilo je čudno. Da li sam zaslužio bodove? Nisam odustao i vozio sam najjače što sam mogao. Vratio sam se iz jednog od najgorih nastupa koji sam prikazao… To pokazuje da smo mi vozači ljudi. Ekipa je radila neverovatno i posle pauze vratiću se jači – rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Hamiltonov klupski kolega Niko Rozberg zauzeo je osmo mesto i to je prvi put od 2013. godine i 28 trka da Mercedesovi vozači nisu zauzeli jedno od prva tri mesta.

– Start nije bio toliko nezgodan, Ferari je imao dobar start, ili ko god je bio iza. Ali, ovo je bilo teško popodne – dodao je dvostruki svetski šampion.

Upitan da li oseća olakšanje što je trku završio na šestom mestu i osvojio bodove, Hamilton je rekao da još o tome nije razmišljao.

– Definitinvo sam imao loš dan na poslu, ali zahvalan sam ekipi koja je mnogo učinila jer sam tako makar osvojio nekoliko bodova – rekao je Britanac, koji se izvinio ekipi na lošoj trci.

Hamilton je uvećao prednost nad Rozbergom i sada u generalnom plasmanu ima 202 boda, a njegov klupski kolega 181.

Rozberg je dobro vozio sve do same završnice kada je bio u kontaktu sa Rikardom, posle kojeg je izgubio drugo mesto i posle odlaska u boks pokvario je plasman, ali je na kraju zauzeo osmo mesto.

– Sve je išlo veoma, veoma dobro. Bio sam zadovoljan trkom sve do 64. kruga, a posle toga… Šteta, ovaj sport je ponekad veoma težak, kada izgubite sve te bodove. Ali, tako je – rekao je Rozberg.

Upitan da li je mogao da uradi nešto kako bi izbegao kontakt sa Rikardom, posle kojeg mu je pukla guma, Rozberg je rekao da je Australijanac kasno zakočio.

– Pretpostavio sam da je ugao moj, vozio sam idealnom putanjom a onda je on išao ravno, pošto je kasno zakočio. Ali, njegov bolid je ostao čitav i nije odustao. Međunarodna automobilska federacija je odlučila da ne razmatra taj incident, pa onda niko nije kriv – rekao je Rozberg.

Naredna trka voziće se 23. avugsta u Belgiji, a Rozberg je rekao da želi što pre da nastavi takmičenje, pošto ima šanse da prestigne Hamiltona.

– Nastaviću. Ovo je bilo blizu, sada smo na pola šampionata. Male su razlike, mogao sam i ja da vodim na polovini takmičenja. Imam dobre šanse da uskoro preteknem Luisa u šampionatu – rekao je Rozberg.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter