0
Ostali sportovi

DRAGOSAVLJEVIĆ: Dokazao sam da sam najbolji na planeti među vršnjacima

Objavljeno: 26.07.15 u 19:15

Kajakaš Marko Dragosavljević rekao je posle osvojene zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore da nije imao pravog rivala. Marko je tako objedinio sve medalje osim seniorskog svetskog zlata.

Naredni cilj plaman na Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

– Imao sam malo lošiji start zbog bočnog vetra i to mi je predstavljalo mali problem u prvih 100 metara. Kada sam ušao u ritam, podigao broj zaveslaja, sve je došlo na svoje. Realno nisam imao ovde ozbiljnu konkurenciju. Osvojena medalja mi je i najveći uspeh u karijeri kada su u pitanju moji vršnjaci. Potvrdio sam da sam najbolji –  rekao jeDragosavljević.

Šampion Evrope će se uskoro takmičiti na prvenstvu sveta u Milanu (19-23. avgusta), koje su kvalifikacione za Rio.

– Sledeći cilj je Milano i medalja na Svetskom prvenstvu koja mi nedostaje. Nadam se da ću za ovo vreme koje je ostalo do odlaska u Milano još pojačati formu i nadam se pobedničkom postolju što bi i znacilo odlazak u Rio – zaključio je Dragosavljević.

Dragosavljević je osvojio je titulu prvaka sveta u kajaku jednosedu na 200 metara na šampionatu sveta za seniore do 23 godine vremenom od 35 sekundi, ispred Nemca Feliksa Keniga i Mađara Balaža Birkaša.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter