0
Ostali sportovi

FILIPOVIĆ: Obaveza nam je da igramo najbolji vaterpolo na planeti!

Objavljeno: 24.07.15 u 16:09

Vaterpolo reprezentacija Srbije, a u pitanju je istio sastav koji je nadavno osvojio SL, sa Nikolom Jakšićem umesto suspendovanog Nikole Rađena, danas je otputovala u kazan, na SP.

– Srbija sa ovom generacijom i stručnim štabom ne može da pobegne od borbe za zlato. Videćemo koliko ćemo biti spremni za tako nešto, ali ulogu favorita moramo da preuzmemo – ističe najbolji vterpolista sveta, Filip Filipović, za Novosti.

U Rusiju se ide bez pritiska, jer su naši Delfini osvajanjem Svetske lige izvadili olimpijsku vizu za Rio 2016.

– Nemamo opterećenje kao druge reprezentacije. Pokušaćemo tako da se ponašamo, da svakoj utakmici priđemo bez pritiska, ali sa velikom obavezom da pokažemo svima da igramo najbolji vaterpolo na planeti.

U prvom kolu, 27. jul, igraju sa Crnogorcima, pa slede dueli sa Australijom i Japanom. Pobednik grupe D direktno će se plasirati u četvrtfinale.

– Duel sa Crnogorcima je bitan, ali ne i presudan. Bio bih veoma zadovoljan kada bismo pobedili sa lošijom igrom, jer formu treba tempirati za kraj turnira.

Najveći konkurenti standardno su Italijani, Crnogorci, Mađari i Hrvati, a najvažnija je četvrtfinalna utakmica, kao po nepisanom pravilu.

– Mi smo se, nažalost, a možda i na sreću, pre dve godine opekli u Barseloni protiv Crne Gore. To nam je bilo za nauk, da shvatimo šta znači četvrtfinale. Tada smo sami sebe pobedili i bili na kraju sedmi. Sada u četvrtfinalu moramo da odigramo najzreliju utakmicu u nokaut fazi – zaključio je Filipović.

Podsetite se i šta je sekao selektor Savić n poslednjem treningu, juče na Košutnjaku,

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter