0
Ostali sportovi

Foto: Veslački savez Srbije

SVETSKI KUP: Stanojeviću srebro u Lucernu

Objavljeno: 11.07.15 u 18:45

Veslač Miloš Stanojević osvojio je srebrnu medalju u skifu za lake veslače na Svetskom kupu u Lucernu, što mu je najveći uspeh u karijeri, u ovoj disciplini.

Stanojević je finalnu trku završio u vremenu 7:13,76 minuta.

– Prezadovoljan sam nastupom u Lucernu, stigao sam do srebra koje je moj najznačajniji rezultat u ovoj disciplini. Od početka finala verovao sam u sebe, bez obzira što sam posle prvih 500 metara bio pretposlednji. Međutim, uhvatio sam pravi ritam, osetio da mogu da stignem rivale. Prvo sam pretekao čamac Belgije, potom i čamac Novog Zelanda i tako stigao do velikog srebra – rekao je Stanojević, a prenosi Veslački savez Srbije.

Zlato je pripalo Slovaku Lukasu Babaku (7.11,60), a bronza Novozelanđaninu Adamu Lingu (7:16,96).

Danas su se još dve srpske posade plasirale u finala koja su na programu u nedelju. Dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik u polufinalu su postigli rezultat 6:58,85, dok je četverac bez kormilara Radoje Đerić, Veselin Savić, Nikola Stojić, Dušan Bogičević trku završio u vremenu 6:22,50 minuta.

– Sa tri čamca u finalu napravili smo najbolji rezultat u istoriji srpskog veslanja kada su u pitanju regate Svetskog kupa. Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom i siguran sam da će i sutra sve naše posade dati maksimum. U Lucernu je u svakom slučaju napravljena odlična uvertira za završne pripreme za najvažniji veslački događaj ove godine, Svetsko prvenstvu u Ožibeleu krajem avgusta, gde će se vaditi većina viza za Olimpijske igre u Riju – rekao je član selektorske komisije VSS Nebojša Ilić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter