0
Ostali sportovi

TUR D’FRANS: Prvi slučaj dopinga i prva pobeda Kevendiša, Frum sa žutom majicom ide u brda!

Objavljeno: 10.07.15 u 22:39

Italijanski biciklista Luka Paolini pao je na doping testu na ovogodišnjem Tur d’Fransu pošto je posle analiza u njegovom telu pronađen kokain.

Paolini je prvi biciklista koji je ‘uhvaćen’ na doping testu od 2012. godine. To je potvrdio i njegov tim Kaćuša.

– On se vraća kući – objavio je portparol Kaćuše.

Inače, sedmog dana trke oko Francuske nije viđeno previše uzbuđenja, barem što se tiče generalnog plasmana, ali jeste u finišu kada je do izražaja konačno došao Mark Kevendiš iz tima Etiks-Kvik Step. On je osvojio današnju etapu u dužini od 190,5 kilometara i to mu je prva pobeda od 2013. godine.

Od odustajanja Tonija Martina posle teškog pada na samo 400 metara od cilja šestog dana, koji je do tada predvodio karavan, žutu majicu preuzeo je Kris Frum iz tima Skaj koji je jedan od najvećih favorita za osvajanje Tura.

On je pobednik iz 2013. godine, ali njegovi najveći rivali Alberto Kontador i prošlogodišnji pobednik Vinćenco Nibali će tek pokazati koliko su odlučni da ga ugroze, pošto od sutra počinju trke na hronometrima i brdima, što znači da će biti dosta begova i razdvajanja u pelotonu.

Sutra se vozi osma etapa, duga 181,5 kilometara od Rena do Mur de Bretanja. Ono pravo tek predstoji…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter