0
Ostali sportovi

Foto: Badminton savez Srbije

BALKANSKO PRVENSTVO: Tomić i Lukić najslajniji u rumunskom Oneštiju

Objavljeno: 05.07.15 u 16:11

 Mihajlo Tomić i Sergej Lukić su bez premca na Balkanu. Srpski muški dubl ubedljivo je stigao do najsjajnijeg odličja na Balkanskom prvenstvu za igrače do 13 godina koje je od 3. do 5. jula 2015. održano u rumunskom Oneštiju.

 

Tomić i Lukić su u finalu bili siloviti u duelu sa turskim parom Budak Emirhan, Bajukgoze Furkan, prepustivši mu svega 19 poena – 21:8, 21:11. Ipak, najteži zadatak na putu ka balkanskom tronu u Oneštiju srpski par je završio u polufinalu u kojem je, posle tri neizvesna seta, pobedio glavne favorite za titulu, drugi nosioce Tutala Anila i Saraka Nurulaha iz Turske s 18:21, 21:15, 21:18.

 – Zlato muškog dubla je ogroman uspeh tim pre što u ovoj konkurenciji nismo očekivali odličje. I pored izuzetno teškog žreba Tomić i Lukić su već od četvrtfinalnog duela pokazali da su u odličnom ritmu. Presudan meč bio je polufinalni gde su bacili na plaća najveće favorite za titulu, izvanredne Turke Anila i Nurulaha, i to posle velikog preokreta. U ovom duelu izgubili su prvi set, ali nisu klonuli duhom. Naprotiv, uzvratili su u naredna dva i stigli do finala u kojem uopšte nije bilo neizvesnosti. Superiorno su slavili u oba seta donevši Srbiji trofej u Rumuniji – kazao je pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije Dragan Antić koji je sa trenerom Nikolom Mijačićem činio stručni štab naše reprezentacije u Rumuniji i dodao:

– Koristim i ovu priliku da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta na velikoj podršci koju pruža našim mladim takmičarima, kao i celokupnom srpskom badmintonu.

 Zlato Tomića, člana BK Beograd, i Lukića, uzdanice kruševačkih Zmajeva, u muškom dublu ujedno je i jedino odličje srpske reprezentacije na ovom takmičenju koje je održano u sali koja nosi ime legendarne rumunske gimnastičarke Nine Komaneči, rođene u Oneštiju. Da je bilo samo malo više sreće skor bi sigurno bio drugačiji pošto se u nekoliko konkurencija stalo na korak od medalje. U borbama za polufinale pored Tomića i Lukića u muškom singlu poklekli su i Sara Lončar i Aleksandar Šafarik u mešovitom dublu, te Nina Bogdanović i Sanja Perić u ženskom dublu. U osmini finala poraze su doživeli Šaharik u muškom singlu i sve tri naše igračice u ženskom sinlgu – Lončareva, Perićeva i Bogdanovićeva. Okršajima za pojedinačne medalje u Rumuniji prethodili su dueli u ekipnim konkurencijama. Naša reprezentacija, koju su činili svi pomenuti igrači i koja je bila mlađa od konkurencije, posle dva neizvesna duela sa Turskom i domaćinom šampionata Rumunijom zauzela je u ukupnom skoru četvrto mesto.

 – Naši muški takmičari su podbacili u singlu. Očekivali smo od Lukića da se bori za zlato, a on je stao već u četvrtfinalu gde je izgubio od Turčina Anila, potonjeg osvajača zlata. U parovima smo bili mnogo bolji i meč nas je delio od odličja u ženskom i mešovitom dublu. U ekipnoj konkurenciji za malo smo ostali bez medalje, budući da smo u nekoliko mečeva, protiv Rumuna i Bugara imali meč lopte, a na kraju izgubili. Sve u svemu zlato muškog dubla je i ovo Balkansko prvenstvo učinilo veoma uspešnim za srpski badminton – istakao je Mijačić.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter