1
Odbojka

EVROPSKE IGRE: Još jedna medalja za Srbiju, bronza za odbojkašice!

Objavljeno: 27.06.15 u 15:50

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je još jedno odličje za Srbiju na Prvim Evropskim igrama koje se održavaju u Bakuu. One su u borbi za treće mesto bile bolje od domaćina Azerbejdžana rezultatom 3:2 (21:25, 25:19, 17:25, 25:14, 15:9).

Izabranice Zorana Terzića izdržale su veliki pritisak, kako protivnica sa druge strane mreže, tako i sa tribina, pošto je ‘Kristalna dvorana’ u Bakuu bila prepuna domaćih navijača. Azerbejdžan je vodio sa 1:0, pa i sa 2:1, ali su naše odbojkašice uvek imale spreman odgovor i meč odvele u pet setova.

A tamo su, iako podmađene na ovom turniru, pokazale pravi karakter i predvođene Brankicom Mihajlović slavile sa ubedljivih 15:9. Posebnu težinu ovoj pobedi daje i činjenica da je Srbija na ovom meču nastupila bez kapitena i lidera tima Jelene Nikolić, koja se povredila u polufinalu protiv Poljske.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Milena Rašić sa 17 poena, Jovana Stevanović je dodala 13, a Marta Drpa imala je 12.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter