0
Ostali sportovi

FOTO: vaterpolovesti.com

EI, BAKU: Juniorska vaterpolo selekcija u polufinalu posle preokreta!

Objavljeno: 17.06.15 u 22:29

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskih igara mladih u Bakuu, pošto je posle preokreta pobedila Italiju rezultatom 8:7. Gol za pobedu, 33 sekunde pre kraja četvrtfinalnog duela, postigao je Đorđe Vučinić i tako odveo naš tim u borbe za medalju.

Naši momci su mnogo bolje počeli i brzo su poveli sa 3:1, ali su ‘Azuri’ odgovorili serijom u kojoj su sjajno igrali u napadu, te je sredinom treće deonice rezultat bio 6:4 u korist Italije.

Ipak, srpski juniori uspeli su da se konsoliduju i do poslednje deonice izjednače na 6:6. Vučinić je doneo vođstvo od 7:6, da bi Manci uzvratio za novo iznednačenje. U poslednjem minutu trener Milenković zatražio je tajm-aut, a 33 sekundi pre kraja Đorđe Vučinić je postigao gol vredan polufinala Evropskih igara.

Junak meča bio je i najefikasniji na ovom meču sa tri gola, dva je dodao Kristijan Šulc, a po jedan Nikola Lukić, Petar Kasum i Uroš Vuković.

Naša selekcija će se sutra za finale boriti sa reprezentacijom Grčke, koja je danas bila bolja od Mađarske. U drugom polufinalu sastaće se Hrvatska i Španija.

Četvrtfinale Evropskih igara mladih

Rusija – Španija 9:14
Nemačka – Hrvatska 18:12
Grčka – Mađarska 15:13
Srbija – Italija 8:7

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter