1
Ostali sportovi

Foto: VSS

ŽETVA MEDALJA: Srpski veslači blistali na Bledskoj regati

Objavljeno: 16.06.15 u 01:05

Pored seniorskog dvojca bez kormilara Jovan Popović, Dušan Milovanović koji je na 60. internacionalnoj regati – Bled 2015. nastupao pod zastavom Srbije i koji je prvog finalnog dana bio sedmi, a drugog četvrti, na ovom takmičenju učestovali su i brojni veslači i veslačice iz Srbije koji su branili boje svojih klubova.

 

Prvog finalnog dana, u subotu, 13. juna 2015, u okršaju za odličja seniorske konkurencije naša zemlja je imala šest čamaca. Viktor Jasinski iz Crvene zvezde osvojio je zlato u skifu, a isti uspeh u istoj disciplini ostvarila je Ivana Filipović iz Danubiusa 1885. U finalu skifa za seniorke Filipovićeva klupska drugarica Milica Slijepčević osvojila je četvrto mesto. Miloš Vereš iz Galeba bio je šesti u skifu za lake veslače. Petar Zelić i Filip Prodanović (Galeb) bili su peti u dubl skulu, dok su njih dvojica, Vereš i Kristijan Stevanović (Galeb) osvojili srebro u četverac skulu. Partizanov juniorski dubl skul Aleksandar Antić, Damjan Lazić osvojio je bronzu, dok su Danilo Radovanović i Bogdan Stepić, takođe iz Partizana, bili četvrti u finalu juniorskog dvojca bez kormilara. Viktor Pivač (Grafičar) osvojio je srebrno odličje u skifu za kadete, dok je Ivana Pavić (Partizan) prigrabila bronzu u skifu za kadetkinje. Pavle Lijeskić i Novak Živanić (Partizan) bili su peti u finalu dubl skulova za kadete.

U nedelju, 14. juna, naši klubovi su osvojili još pet odličja. Ivana Filipović i Milica Slijepčević (Danubius 1885) bile su druge u finalu dubl skula za seniorke. Seniorski četverac skul Grafičara Miloš Vereš, Petar Zelić, Kristijan Stevanović, Filip Prodanović osvojio je bronzu. Isti plasman i odličje ostvario je i juniorski četverac skul Vanja Ovbradović, Aleksandar Izda, Dimitrije Iborčić, Dušan petrović (Danubius 1885). Vukašin Pivač (Grafičar) osvojio je zlato u kadetskom skifu, a Vuk Mladenović i Novak Živanić srebro u kadetskom dubl skulu. U seniorskom skifu Viktor Jasinski (Crvena zvezda) bio je peti, dok su Ivana Pavić i Staša kenić (Partizan) zauzele četvrto mesto u dubl skulu za kadetkinje.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter