2
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

PRIPREME U SAD: Treći poraz srpskih vaterpolista

Objavljeno: 08.06.15 u 12:21

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je danas od selekcije SAD sa 11:10 (2:3, 3:3, 3:0, 3:4) u trećoj pripremnoj utakmici. 

Izabranici Dejana Udovičića prethodno su bili bolji sa 12:10 i 9:5.

Meč je odigran na bazenu Univerziteta El Toro, a domaćin je slavio golom Luke Kupida dve sekunde pre kraja.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Andrija Prliainović sa tri gola, dva je postigao Strahinja Rašović, dok su se jednom u listu strelaca upisali Viktor Rašović, Filip Filipović i Nikola Jakšić. 

Srbija je u prvoj četvrtini dva puta anulirala vođstvo domaćina i taj deo igre završila minimalnom prednošću 3:2. U drugih osam minuta naš tim je nastavio sa dobrom igrom i sredinom ovog dela imao i 5:2 golom Nikole Jakšića. Do petominutne pauze domaćin je uspeo da se golovima u poslednjem minutu približi na 6:5.

Kao i u prehodna dva meča Amerikanci su u trećem potpuno dominirali. Postigli su uzastopno tri gola i stekli prednost 8:6. Srpska ekipa je imala veliki broj isključenja.

U poslednjih osam minuta bilo je izuzetno uzbudljivo. Strahinja Rašović je odmah smanjio ali je Kupido ponovo vratio domaćinu dva gola prednosti. Posle gola Prlainovića (9:8), dugo se igralo bez pogotka da bi Filipovoć 1,58 do kraja izjednačio.

Na isteku predposlednjeg minuta sa igračem više Prlainović je doveo Srbiju u vođstvo. U poslednjem minutu su Amerikanci dobili u dve situacije igrača više. U prvoj su nekoliko sekundi imali i dvojicu vaterpolista više u bazenu što je Kupido iskoristio za izjednačenje 45 sekundi do kraja. Zatim je Savićevom timu oduzeta lopta zbog kontrafaula. Amerika je šest sekundi do kraja dobila igrača više a Kupido posle četiri sekunde iz daljine savladao Mitrovića za pobedu 11:10.

Sledeći susret dve reprezentacije biće odigran u sredu u Čikagu. 

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SAD – Srbija 11:10 (2:3,3:3,3:0,3:4) 

Bazen Univerziteta  El Toro. Igrač više: SAD 17 (5), Srbija 11 (5).Peterci:SAD 1 (1).

SAD:Mozes, Virje, Obert, Kimbel 1, Rels 2, Kupido 2, Samjuels 1, Azevedo 2, Biven 1, Bonani, Smit, Man 2.

SRBIJA: G.Pijetlović,Mandić 1, V.Rašović 1, Randjelović, Subotić 1, D.Pijetlović, Nikić, Aleksić, S.Rašović 2, Filipović 1, Prlainović 3, Jakšić 1, B,MItrović

[/stextbox]

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter