0
Ostali sportovi

Foto: ASS

ATLETSKI SAVEZ SRBIJE: Izabrani novi čalnovi Stručnog saveta

Objavljeno: 04.06.15 u 17:40

Na Fakultetu za sport Univerziteta “Union-Nikola Tesla” iz Beograda održana je konstitutivna sednica novog saziva Stručnog saveta Atletskog saveza Srbije, što je prvi rezultat realizacije nedavno potpisanog Sporazuma o saradnji između Fakulteta za sport i Atletskog saveza Srbije. Sednici su prisustvovali generalni  sekretar ASS Slobodan Branković i selektor državnog tima Slobodan Popović.

Pored tri člana iz prethodnog saziva: dr Nikole Čikiriza (predsednik lekarske komisije i načelnik odeljenja Sportske medicine VMA u Beogradu), doc.dr Dejana Čubrila (ishrana i higijena atletičara, nastavnik na Fakultetu za sport i turizam Univerziteta “Educons” iz Sremske Kamenice) i Gorana Obradovića (predstavnik trenerske organizacije, trener Ivane Španović), u sastav novog  Stručnog saveta  Atletskog saveza Srbije, koji će imati sedam članova,  izabrani su  dokazani atletski poklonici i kompetentni naučni radnici, nastavnici na Fakultetu za sport: prof. dr Franja Fratrić (trenažna tehnologija kod vrhunskih atletičara), prof. dr Višeslav Krsmanović (otkrivanje i razvoj talenata), prof. dr Branko Bošković (primena menadžmenta u atletici i strategijska dokumenta), kao idiplomirani psiholog Vladimir Kitanović (Zavod za sport imedicinu sporta Republike Srbije).

Za predsednika Stručnog saveta izabran je prof. dr Franja Fratrić, za njegovog zamenika prof. dr Višeslav Krsmanović, a za koordinatora prof. dr Branko Bošković. Uloga Stručnog saveta, kao  savetodavnog tela,je pružanja stručne pomoći selektoru, generalnom sekretaru i Upravnom odboru Atletskog saveza Srbije, a osnovna strategijska opredeljenja u njegovom radu biće veća primena znanja i nauke u stručnom radu, usavršavanje atletskih trenera, razvoj vrhunske atletike i otkrivanje i razvoj atletskih talenata.

Na Sednici su usvojeni Poslovnik o radu, dinamički plan rada i raspored prisustva članova  Stručnog saveta na najvažnijim atletskim takmičenjima,  u Srbiji i inostranstvu, do septembra 2015. godine. Pored toga, predloženi  su kandidati za saradnike Stručnog saveta  po pojedinim atletskim disciplinama. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter