0
Ostali sportovi

LIGA ŠAMPIONA: Barsi osmi trofej, Ilić mora da se zadovolji titulom najboljeg strelca

Objavljeno: 31.05.15 u 21:04

Nakon dva vezana poraza u finalima Lige šampiona (2010. i 2013. godine) rukometaši Barselone iz trećeg pokušaja su uspeli da dođu do osme titule prvaka Ev rope pošto su u finalnom meču odigranom u Kelnu pred oko 20 hiljada gledalaca savladali mađarski Vesprem sa 28:23 (14:10).

Katalonci su od samog starta meča preuzeli vođstvo i nisu ga ispuštali do kraja samo je razlika varirarla od tri do šest golova.

Katalonce su do pobede vodili Karabatić i Sigurdson sa po šest pogodaka, dok je Gonzales dodao pet, a Entrerios četiri. U mađarskom timu bolji od ostalih bili su kapiten Nađ sa osam i naš Momir Ilić sa pet pogodaka.

Kapiten naše reprezentacije tako nije uspeo da dođe do treće titule prvaka Evrope (dve osvojio sa Kilom), ali je zato ponovo najbolji strelac elitnog takmičenja sa ukupno 114 postignutih golova odnosno šest više od najboljeg strelca Barselone Kirila Lazarova, koji se danas nije upisao.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter