0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

LIGA ŠAMPIONA: Pro Reko ponovo na krovu Evrope, Italijani sada uspešniji od Partizana i Mladosti

Objavljeno: 30.05.15 u 20:57

Italijanski Pro Reko vratio je evropsku titulu u svoje vitrine pošto je večeras u finalu Lige šampiona u Barseloni savladao riječko Primorje sa 8:7 (1:3, 2:0, 4:2, 1:2).

Hrvatski tim je daleko bolje otvorio meč imao je čak dva gola viška, ali su Italijani već do sredine druige deonice došli do izjednačenja, a kada su na startu treće poveli tu prednost više nisu ispuštali odnosno samo u dva navrata Primorje je došlo do izjednačenja (4:4, 5:5).

Efikasna treća četvrtina isplatila se ekiopi Igora Milanovića pošto je stečeno dva gola viška, pa ni svi napori Riječana da dođu makar do produžetaka pokazali su se jalovim.

Zanimljivo je da se od tri naša reprezentativca u listu strelaca upisao samo Gojko Pijetlović koji je postigao jedan gol, dok Andrija Prlainović i Filip Filipović nisu uspeli da pogode cilj.

Pro Reko je tako postao klub sa najviše osvojenih trofeja u elitnom klupskom takmičenju (osam) odnosno nadmašio je Partizan i zagrebačku Mladost koji su ostali na po sedam titula prvaka Evrope.

U utakmici za treće mesto domaća Barseloneta je savladala dubrovački Jug sa 14:12.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter