0
Ostali sportovi

LIGA ŠAMPIONA: Srpski dvojac u borbi za evropski tron

Objavljeno: 29.05.15 u 17:31

Rukometna Evropa je na nogama! Šesti po redu finalni turnir EHF Lige šampiona na programu je u subotu i nedelju u Kelnu! Grandiozna „Lankses Arena“ ponovo će ugostiti 20.000 ljudi na turniru četiri najbolje ekipe u Evropi ove sezone.

U dresovima mađarskog Vesprema i nemačkog Kila će nastupati i srpski reprezentativci – kapiten našeg državnog tima Momir Ilić, odnosno, desni Marko Vujin.

Upravo će se mađarski i nemački šampion sastati u polufinalu u subotu od 18 časova. To praktično znači da će Srbija imati svog predstavnika u finalu u nedelju, odnosno, šansu da i četvrtu godinu zaredom na tronu ima svog igrača. Podsetićemo, 2012. godine sa Kilom je slavio Momir Ilić, godinu dana kasnije sa nemačkim HSV-om Stefan Terzić, dok je 2014. godine na postolju bio Flensburg sa Ljubom Vranješom, Draškom Nenadićem i Bogdanom Radivojevićem.

– Iako sam se video sa Markom tokom naše reprezentativne akcije u aprilu, nismo govorili o našem okršaju u Kelnu. Biće vremena za razgovor i šalu posle sezone, sada smo svi fokusirani na svoje timove i kako da dođemo do trofeja – izjavio je Momir Ilić, koji ima šansu da postane najtrofejniji srpski igrač u istoriji sa tri pehara EHF Lige šampiona u svojoj kolekciji.

Momir je blizu i odbrane krune koju dobija najbolji strelac elitnog evropskog takmičenja. Trenutno se nalazi na prvom mestu sa 101 postignutim golom.

U drugom polufinalu u subotu će se sastati Barselona i poljski Vive Tauron Kielce (15.15 subota).

Finale je na programu u nedelju od 18 časova, a meč za treće mesto u terminu od 15.15

Lepo priznanje za srpski rukomet stiglo je u vidu poziva Ivani i Mirjani Radić da budu službena lica na najvećoj rukometnoj svetkovini u Evropi, F4 Lige šampiona za muškarce u Kelnu. Ivana i Mirjana će na utakmicama vršiti ulogu merioca vremena i zapisničara. Nakon Kelna 2013, Budimpešte i prvog ženskog F4 2014, ovo će sestrama Radić biti treće uzastopno učešće na završnim turnirima Lige šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter