0
Ostali sportovi

KO OSVAJA FAJNAL-SIKS LŠ: Pro Reko, Primorje, Solnok ili neko iz senke?

Objavljeno: 27.05.15 u 18:55

Od 28. do 30. maja u Barseloni se igra Fajnal-siks Lige šampiona, nažalost ovaj put bez srpskih klubova u samoj završnici. Krem klupske sezone ipak neće proći bez srpskih predstavnika, jer u čak četiri kluba imamo igrače, a u jednom i stručni štab.

Za titulu šampiona Evrope nadmetaće se Pro Reko, Primorje i Solnok kao glavni favoriti, i Jug, Eger i Barseloneta iz senke. Pro Reko i Primorje su kao pobednicii grupa direktno u polufinalu, gde će čekati bolje iz duela Barseloneta-Solnok, odnosno Eger-Jug.

Pro Reko sa trojicom srpskih reprezentativaca, Filipom Filipovićem, Andrijom Prlainovićem i Duškom Pijetlovićem, uz Ivovića, Tempestija, Di Fulvija, Aikardija i ostale vedete, koje sa klupe vodi legendarni Igor Milanović su prvi favoriti takmičenja. Bili su dominantni tokom grupne faze takmičenja, a osvojili su i duplu krunu u Italiji.

Slična priča važi i za Primorje, koje je pored duple krune osvojilo još i regionalnu ligu. Uspeli su da preteknu Solnok u borbi za prvo mesto u grupi B, a glavne uzdanice su im Sukno, Radu, Garsija, Petrović, Burić.

Strašan tim ima i Solnok, sa triojicom srpskih reprezentativaca, Živkom Gocićem, Milanom Aleksićem, Stefanom Mitrovićem, braćom Varga, Madarašem, Vamošom… Oskoljeni su osvajanjem duple krune u Mađarskoj, ali su u poslednjem kolu grupne faze su poraženi od Primorja sa 9:7, pa će morati da igraju meč više na F-6 i to protiv domaćina Barselonete.

Barseloneta brani trofej, domaćin je, ponovo, ali ove sezone u Evropi nije igrala dobro kao prošle. Mada ni lane nisu bili favoriteiza osvajanje LŠ. Uz pomoć publike, tim našeg Nemanje Ubovića osloniće se na Peronea, Espanjola, Ečenikea, Širanjija, Oneta, Fernandeza i pokušati da duploj kruni i Super Kupu Evrope osvojenim ove sezone pridodaju, odnosno odbrane, onaj najvažniji pehar.

Eger, u kojem igraju naši reprezentativci Miloš Ćuk i Branislav Mitrović, uz Borisa Vapenskog, Biroša, Hošnjnskog, predstvlja ekipu koja može da odigra dobro i savlada Jug.

Jug je sa Primorjem vodio žestoku borbu u finalu šampionata, a pobednik je odlučen posle majstorice. Pažnju treba obratiti na Mihu Boškovića, Nikolu Janovića, Puala obradovića, Nikšu Dobuda, Bikarija.

Međutim, kako to obično biva na ovakvim takmičenjima, uloga favorita ne mora ništa da znači kada se igra samo jedan meč. Reko je i prošle godine viđen na tronu, pa je zaustavljen od Partizana već u četvrtfinalu. Osvoji li trofej, osamiće se na listi osvajača kao klub sa najviše trofeja. Za sada Reko, Partizan i Mladost imaju po 7, Jug ima 3, Barseloneta 2, a preostala tri učesnika F-6 nemaju ovaj trofej u svojoj kolekciji.

Četvrtak- četvrtfinala

Eger-Jug u 18.00 (P1)

Barseloneta-Solnok u 19.30 (P2)

Petak- polufinala i meč za 5. mesto

16.30 G P1-G P2

18.00 P P1-Primorje

19.30 PP2-Pro Reko

Subota- fianle

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter