0
Ostali sportovi

BADMINTON: Radomir Jovović predstavljao Srbiju na godišnjoj Skupštini BWF u Kini

Objavljeno: 21.05.15 u 17:55

Na godišnjoj skupštini svetske badminton federacije i forumu članica BWF, održanim od 15. do 17. maja 2015. u Dongguanu, predsednik Upravnog odbora badminton saveza Srbije Radomir Jovović održao je veliki broj sastanaka sa najvišim badminton poslenicima.

Kineski grad Dongguan je od 15. do 17. maja 2015. bio domaćin Godišnje Skupštine Svetske badminton federacije (BWF) i Foruma članica BWF na kojima je Srbiju predstavljao predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije Radomir Jovović.

Uz prisustvo predstavnika 106 članova ove sportske organizacije na Skupštini BWF, kojom je presedavao predsednik Pol Erik Hojer, vladala je odlična i radna atmosfera. Prvi čovek ove organizacije, na otvaranju Skupštine, izrazio je veliko zadovoljstvo time što je 2014. bila veoma produktivna godina za svetski badminton sa izuzetno značajnim dostignućima.

Pored učešća na pomenutim događajima Radomir Jovović je u Dongguanu prisustvovao sastanku Evropske badminton konfederacije (BEC), Godišnjoj skupštini Mediteranske badminton federacije (COMEBA), a boravak u Kini iskoristio je za niz važnih sastanaka.

Pored sastanka sa predsednikom BWF-a Polom Erikom Hojerom, prvi čovek srpskog badminton sastao se sa najvišim predstavnicima Badminton federacije Hong Kong-a, Indonežanske badminton federacije, Azijske i Panameričke badminton konfederacije.

Takođe, održao je radne sastanke sa direktorom za razvoj Svetske badminton federacije Ianom Rajtom u vezi sprovođenja ‘Shuttle Time’ projekta u Srbiji, sa predsednikom Peruanske badminton federacije Žarkom Čukićem, direktorom komunikacija BEC-a Ričardom Vaughanom, predsednikom Turskog badminton saveza Muratom Ozmekikom s kojim je, između ostalog, razgovarao na temu mogućnosti korišćenja novog svetskog trenažnog centra u Ankari, kao i sa predstavnicima badminton saveza Hrvatske, Slovenije i brojnih svetskih država.

– Generalno, organizacija svih formalnih događaja i Svetskog prvenstva za mešovite timove bila je na najvišem nivou. Pozicija Srbije je sve viša na svetskoj badminton mapi, a priznanje na izuzetnom napretku za rezultatskom i organizacionom polju dobili smo od predsednika BWF Hojera, koji je i član predsedništva Međunarodnog olimpijskog komiteta – istakao je Radomir Jovović.

– Na Skupštini jedan od akcenata je bio i na uvršćivanju para-badmintona na Paraolimpijske igre 2020 i njegovom daljem razvoju. Bilo je reči i o odlučnosti BWF da spreči potencijalne zloupotrebe, pre svega sa klađenjem, i da doprinese da badminton ostane čist sport – rekao je Jovović i dodao:

– Takođe, istaknuta je uspešna primena ‘Shuttle Time’ projekta širom sveta, kao i značaj dalje afirmacije ženskog badmintona. Poseban deo skupštine posvećen je organizaciji badminton turnira na Evropskim igama u Bakuu ove godine, kao i Olimpijskim igarama u Riju 2016, za koje su kvalifikacije u toku. Izraženo je veliko zadovoljstvo što badminton ima izuzetno visok status olimpijskog sporta – kazao je Jovović.

Delegati Skupštine su u svojstvu specijalnih gostiju bili na završnici Svetskog prvenstva za mešovite timove – Sudirman Cup 2015 na kojem je trijumfovala Kina koja je u finalu bila bolja od Japana. Bronzana odličja pripala su Indoneziji i Južnoj Koreji.

Na Svečanoj dodeli nagrada BWF nagradu za životno delo dobio je bivši kineski trener reprezentacija Vang Venjiao, nagradu za izuzetan rad Bugarin Dr Puzant Kazabjan, predsednik Balkanske badminton asocijacije i prvi čovek Badminton saveza Bugarske, što je veliko priznanje i za badminton u regionu, dok je nagrada “Žene u badmintonu” dodeljena Australijanki Žeraldini Braun.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg predstavnika na Godišnjoj Skupštini Svetske badminton federacije i ostalim formalnim događajima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter