0
Ostali sportovi

Foto: facebook/ Szolnoki Vízilabda Sport Club

ŠAMPIONI: Gocić, Aleksić i Mitrović sa Solnokom prvaci posle pet decenija (FOTO)

Objavljeno: 19.05.15 u 17:52

Više od pola veka čekalo se da se u Solnoku poklope sve kockice i da postanu šampioni države. Prethodna titula osvojena je davne 1964. godine, a u osvajanju ove nove učestvovala su trojica srpskih reprezentativaca, Živko Gocić, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

Solnok je u trećoj utakmici finalne serije pobedio OSC sa 13:7 i posle Kupa osvojio i prvenstvo, za duplu krunu.

OSC je odlično počeo i u drugoj četvrtini vodio sa 4:1. Međutim, na odmor se ipak otišlo sa rezultatom 5:5. Usledio je gol Deneša Varge za prvo vođstvo Solnoka na utakmici, da bi pred kraj treće deonice na 7:5 povisio Marton Vamoš. 

Najefikasniji igrač bio je Marton Tot sa četiri pogotka, jedan manje postigao je Deneš Varga, Vamoš i Madaraš su dva puta bili strelci, a po jedan pogodak postigli su naši reprezentativci, Živko Gocić i Stefan Mitrović.

solnok2
Foto: Facebook/Szolnoki Vízilabda Sport Club

kao što vidite, dugo čekana i željena titula slavila se i na ulicama grada, i na svečanom prijemu u Skupštini…

 

Pored duple krune, Solnok će imati priliku i da se bori za titulu Lige šampiona krajem meseca. Pro Reko i Primorje kao pobednici grupa su se direktno plasirali u polufinale, a parovi četvrtfinala su Solnok – Barseloneta i Eger – Jug.

O šansama Solnokna na F-6 LŠ, ali i o mnogim drugim temama, nedavno je za naš portal govorio Stefan Mitrović, podsetite se te priče OVDE

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter