0
Ostali sportovi

OTPUTOVALI U DUIZBURG: Kajakaši na drugom Svetskom kupu u kombinovanom sastavu

Objavljeno: 19.05.15 u 19:51

Kajakaški tim otputovao je na drugi Svetski kup, koji se od 21. do 24. maja održava u nemačkom Duisburgu.

 U timu koji će se takmičiti u Nemačkoj nalazi se troje reprezentativaca u sprinterskim disciplinama: Marko Dragosavljević, Nebojša Grujić i Marko Novaković, dok ostatak tima čine posade koje nisu izborile plasman u nacionalni tim.

Srpski kajakaši na 2. Svetskom kupu nastupaće u sledećim disciplinama:

 K1M-200 Marko Dragosavljević

 K2M-200 Nebojša Grujić / Marko Novaković

 K4M-200 Nebojša Grujić / Marko Novaković / Marko Dragosavljević / Stefan Vekić

 K1M-500 Marko Dragosavljević

K1M-500 Stefan Vekić

 K1W-500 Kristina Bedeč

 K1W-1000 Kristina Bedeč

 K2M-1000 Milenko Zorić / Dragan Hančovski

 K4M-1000 Milenko Zorić / Dragan Hančovski / Stefan Vekić / Uroš Mitjev

 K1W-5000 Kristina Bedeč

 Tim koji nastupa na Svetskom kupu u Duisburgu trenira Uroš Pavlović, osim Kristine Bedeč koju trenira Dragan Plavšić.

  Ove sezone kalendar je nešto drugačiji od uobičajenog, i nacionalni tim za prvi deo sezone u koji spadaju takmičenja na Šampionatu Evrope, na kojem je naš tim osvojio sedam medalja, i Evropskim igrama u Bakuu, već je određen. Svetski kupovi ove sezone održavaju se posle Evropskog prvenstva, i zbog toga u Duisburg osim reprezentativaca u sprinterskim disciplinama vodimo i takmičare koji nisu uspeli da obezbede mesto u reprezentaciji. Osnovni cilj je da se proveri njihova forma, ali i da steknu što više takmičarskog iskustva pred drugo Nacionalno izborno takmičenje koje će odrediti sastav nacionalnog tima za učešće na Prvenstvu sveta. Sa druge strane, sprinterima je Svetski kup sastavni deo sezone i neka vrsta priprema za odlazak na Evropske igre u Baku – naglasio je Uroš Pavlović.

 Prvog dana takmičenja u Duisburgu u kvalifikacijama će nastupiti Kristina Bedeč u K1-500, Grujić i Novaković u K2-200, Zorić i Hančovski u K2-1000 kao i Dragosavljević u K1-200.

 U subotu u prepodnevnom programu veslaju se finala u K1W-500, K2M-200 i K2M-1000, dok će u poslepodnevnom programu u kvalifikacijama veslati Bedeč u K1W- 1000, u K4M-1000 Zorić, Hančovski, Vekić i Mitjev, i u K1M-500 Dragosavljević i Vekić.

Finala u tim disciplinama, kao i u K1M-200 veslaju se u nedelju. Poslednjeg dana Svetskog kupa veslaju se i trke u demonstracionoj disciplini K4M-200, kao i u jednosedu na 5000 metara.

 Deo nacionalnog tima koji trenira Dragan Plavšić otputovao je u Plovdiv na pripreme pred učešće na Evropskim igrama u Bakuu, dok su Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek koje trenira Dušan Ružičić na pripremama u mađarskom Solnoku. Pre samog puta u Baku, nacionalni tim će biti u punom sastavu na pripremama na Adi Ciganliji od 28. maja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter