1
Ostali sportovi

Foto: prorecco.it

PRO REKO KAO PARTIZAN: Milanović, Pijetlović i Prlainović šampioni Italije, 3:0 u seriji!

Objavljeno: 17.05.15 u 02:02

Sudbine dva najtrofejnija kluba na svetu, Partizana i Pro Reka, uz Mladost koja takođe ima sedam titula šampiona Evrope, nekako su isprepletene. Isto veče kada je šampion Srbije postao Partizan i Pro Reko je trijumfovao u finalnoj seriji prvenstva Italije, takođe sa 3:0 u seriji.

 Đenovljani, koje sa klupe vodi nekada proslavljeni srpski vaterpolista, a sada trener Igor Milanović, koji je baš sa Banjice stigao u Italiju, savladali su Brešu sa 12:8 (2:3, 4:2, 2:1, 4:2) za 29. naslov prvaka. U prethodna dva meča bilo je 13:12 posle peteraca i 8:4.

Foto: Facebook/Pro Recco waterpolo 1913
Foto: Facebook/Pro Recco waterpolo 1913

Srpski reprezentativci Duško Pijetlović i Andrija Prlainović su postigli po dva gola u odlučujućem meču, baš kao i Đito, Filjoli i Fondeli i Aikardi. Milanoviću je ovo bila debitantska sezona na klupi Reka, a posle Kupa tim je doveo i do naslova prvaka države. Treći srpski reprezentativac Filip Filipović nije igrao domaća takmičenja, već samo Ligu šampiona.

Reko je jedan od glavnih favorita i za osvajanje tog trofeja. Fajnal-siks se igra krajem meseca u Barseloni. Pro Reko i Primorje su kao pobednici grupa direktno u finalu, polufinalu, a četvrtfinalni parovi su Solnok (Gocić, S. Mitrović, Aleksić)-Barseloneta (Ubović), Eger (Ćuk, B. Mitrović, Vapenski)-Jug.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter