0
Ostali sportovi

FOTO: IIHF Images

SP U HOKEJU: Klasik u finalu, Rusi protiv Kanađana (VIDEO)

Objavljeno: 16.05.15 u 21:56

Hokejaške reprezentacije Kanade i Rusije igraće u nedelju za zlato u finalu Svetskog prvenstva koje se ove godine održava u Češkoj.

Kanađani su najpre u prvom poufinalu sa 2:0 savladali domaću selekciju. Golove su postigli Tejlor Hal u 9. i Džejson Speca u 30. minutu, a asistenciju su ubeležili Eberle i Krozbi kod prvog odnosno Dušen i Hamhui kod drugog pogotka.


(Izvor: Youtube/IHHF Worlds 2015)

U drugom polufinalnom duelu Rusi su se osvetili sa kamatom Amerikancima za poraz u grupnoj fazi takmičenja pošto su ih savladali sa 4:0, a zanimljivo je da su sva četiri pogotka pala u poslednjoj trećini. Najpre je Sergej Mozjakin bio precizan u 48. minutu, tri minuta kasnije pogodio je i Aleksandar Ovečkin, da bi Vadim Šipačiov otklnio i poslednju dilemu golom u 56. minutu. Amerikanci su tada izvukli golmana sa leda, ali to je značilo samo još jedan pogodak u mreži „jenkija“, a egzekutor je bio Jevgenij Malkin.

Finalni meč između Rusije i Kanade na programu je u nedelju od 20.45 sati u praškoj O2 areni, a spektakl je zagarantovan pošto obe selekcije imaju brojne hokejaške zvezde u svojim timovima. Od 16.15 časova će se domaćin Češka za bronzanu medalju boriti protiv Amerike.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter