0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

JOŠ JEDNA TITULA: Posle fudbalera i vaterpolisti Partizana prvaci države

Objavljeno: 16.05.15 u 20:16

Vaterpolisti Partizana osvojili su svoju 26. titulu državnog prvaka pošto su i u trećem meču finalne serije savladali kragujevčaki Radnički, drugi put u gostima, aovog puta rezultatom 15:13 (5:4, 2:1, 3:4, 5:4).

Nakon kanonade golova u prvoj deonici u kojoj je Radnički četiri puta vodio, a Partizan četiri puta stizao do izjednačenja završeno je vođstvom gostiju od 5:4. Posle još dva vezana gola ekipa Vladimira Vujasinovića je došla do maksimalna tri gola prednosti (7:4).

I bez isključenog Borisa Popovića domaći su malo po malo pristizali prednost gostiju i uspeli su u trećoj deonici da dođu do izjednačenja. Međutim, nikako nisu mogli da prelome meč odnosno crno-beli su uspeli da odbiju svaki napad i nisu dozvolili rivalu da preuzme vođstvo. U odlučujućim momentima lopta je išla u ruke najboljih, Dušana Mandića (6) i Gavrila Subotića (1) koji su nepogrešivo pogađali gol Živojinovića za konačnih 15:13. Pored njih dvojice golove za Partizan postigli su Jakšić (3), Gogov (2) i Gilen i Tanasković po jedan. Na drugoj strani Petković i Marković su bili precizni po tri puta, Vrlić i Basara su postigli po dva gola, a Miličić, Popović i Vuksanović po jedan.

Posle dve godine dominacije Crvene zvezde u domaćim takmičenjima ove sezone je šampionat potpuno zasluženo osvojio Partizan, dok je Kup pripao Kragujevčanima.

Mladi crno-beli tim će i naredne sezone direktno u Ligu šampiona, dok će Radnički i Crvena zvezda u kvalifikacije za ovo takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter